DOLAR 32,5090 % -0.11
EURO 34,9468 % 0.27
GRAM ALTIN 2.438,87 % 0,65
ÇEYREK A. 3.987,56 % 0,65
BITCOIN 63.392,44 -2.746
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

KEMALİYE ‘DE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Son Güncelleme :

29 Kasım 2019 - 17:21

/ 986 views kez okundu.
reklam
KEMALİYE ‘DE İSTİŞARE TOPLANTISI  YAPILDI
reklam

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Ağıl, Gecek ve Dilli köylerinde altın madeni arama şirketleri girişimlerde bulunurken, İliç’de altın madenini işleten Anagold firması, Ağıl Köyü’nde sondaj çalışmalarına başlamıştı. Kemaliye halkı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının tepki göstermesi ve ‘Kemaliye’de altın madeni istemiyoruz’ başlıklı imza kampanyası başlatmalarının ardından çalışmalar durdurulmuştu.İlçede toplantı kararı alan Erzincan Valisi Ali ARSLANTAŞ Ak Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır ile Ak Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Kemaliye Kaymakamı Murat atıcı  Kemaliye ilçesinde maden konusunda açıklama ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Kemaliye Kaymakamı Murat atıcı yapılan toplantıda şu açıklamaları yaptı;”Protokolü selamladıktan sonra söz konusu kemaliye ise gerisi teferruattır diyerek konuşmalarına başladı biz bu olayı duyduktan sonra bölgeye giderek dört tane sondaj gördük kendi beyanlarına göre zarar vermeyecekler dediler fakat bizim suyumuz tatlıdır su kaynaklarının tehlikede olduğunu biz biliyoruz kemaliye maden ile değil Turizim ile kalkınacaktır kemaliyeden 70 80 tane silobaz geçiyordu ve onların güzergahının Divriği ve Sivas olduğunu söyledi ve önlemi ni aldık diyerek sözlerini bitirdi” dedi.

Kemaliye Çevre Platformu olarak KEMAV başkanımız İsmail Yücel yapılan toplantıda; ”Bölgeyi milli park olarak ilan edilmesini istiyoruz kemaliye bu güne kadar devlet gözetiminde hakkını arayacaktır hukuki süreçler bünyesin de ve ihtiyaçları doğru ifade şekilde çözüm arayacağız bu bir tercihdir ve vakfımızın görüşlerini sizler detaylı biliyorsunuz Sosyal medyada kurulan platformda da yakından takip esiyoruz. dedi.

Maden ve petrol işleri genel yrd. Mustafa Sever ise;

”Bizler ülkemizin kaynaklarını değerlendireceğimizi söyleyebiliriz 2004 yılında çıkan kanunla çed izni gerekiyor fakat sondaj faaliyeti çedin dışındadır. İşletme yaptığı yer ise iliç çöpler dedir, eğer bu alanın mülkiyeti şahısta ise izin alınması gerekiyor, bu ruhsat alanı çok büyük bir alan artık yol haritasını nasıl belirleyeceğiz  ve o kurum vezninde çözüm arıtacağız sondaj yapılan aramalarında siyanür yoktur bentonit denilen  kil bulunmaktadır”dedi.  Katılımın yoğun olduğu toplantı gelen vatandaşların sorularıyla devam etti.

Haber: Haber Merkezi

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.