DOLAR 32,6077 % 0.38
EURO 34,7852 % 0.06
GRAM ALTIN 2.497,60 % 0,53
ÇEYREK A. 4.083,58 % 0,53
BITCOIN 2.049.722 1.445
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Google News

Kuru Kayısı Tüketiminin Sağlığa Katkıları

Son Güncelleme :

25 Aralık 2019 - 10:23

/ 629 views kez okundu.
reklam
Kuru Kayısı Tüketiminin Sağlığa Katkıları
reklam

Demir bakımından en zengin gıdalardan biridir. Bu nedenle, anemi tedavisinde sıklıkla kullanılır. Demire ek olarak bakır da içerdiğinden, ruh halinin dengede kalmasına da yardımcı olur ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini artırır.
Diyet lifi oranı çok yüksektir. Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı engeller. Ancak çok fazla tüketilmesi, ishale neden olur.
En önemli potasyum kaynakları arasındadır. Kalp damar sağlığının korunmasına yardımcı olur ve aritmi hastalığına iyi gelir. Kas gelişimine de faydası vardır. Bu nedenle küçük çocukla tarafından da tüketilmesi tavsiye edilir.
Yüksek oranda magnezyum içerdiğinden, kan basıncını doğal olarak dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür.
A vitamini kaynağı olduğundan, görme gücünü artırır ve göz hastalıklarının oluşumunu engeller. Aynı nedenle, cilt sorunlarına da iyi gelir. Kuru kayısı, egzama tedavisinde dahi kullanılmaktadır.
Kuru kayısı içinde şeker bulunmaz. Glisemik indeksi son derece düşüktür ve kan şekerini yükseltmez.
Kuru kayısı, uzun süreler boyunca depolamaya uygun bir gıdadır. Üç ay içinde tüketecekseniz, Uğur derin dondurucunuzun kapağa yakın bir kısmında depolamanız önerilir. Daha uzun süreler için, derin dondurucunun zemin kısmına yerleştirmeniz daha uygun olacaktır.

Haber: Haber Merkezi

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.