Tıpta ve Türk mutfağında geniş bir kullanım alanı bulunan Çörekotu yetiştiriciliği yapan Erzincan Merkeze bağlı Yeniköy köyünde yaşayan üretici Serkan Haberdar 100 dekarlık alanda çörekotu ekimi yaptı. Erzincan’da ilk kez gerçekleştirilen Çörekotu bitki türü yetiştiriciliği piyasalarda rahatlıkla satılabilen bir ürün olması nedeniyle memnuniyet yarattı.
Tıpta ve Türk mutfağında geniş bir kullanım alanı bulunan Çörekotu yetiştiriciliği yapan Erzincan Merkeze bağlı Yeniköy köyünde yaşayan üretici Serkan Haberdar 100 dekarlık alanda çörekotu ekimi yaptı. Erzincan’da ilk kez gerçekleştirilen Çörekotu bitki türü yetiştiriciliği piyasalarda rahatlıkla satılabilen bir ürün olması nedeniyle memnuniyet yarattı. Çörekotu yetiştiricisi ziyaret eden Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin şu ifadelere yer verdi; “Çörek otu ekim sahalarındayız. Yaklaşık 100 dekar alanda bu sene ilk kez Erzincanımızda tıbbi aromatik bir bitki olan Çörekotu ekimi yapıldı. Sonuçları gayet iyi. Şu anda hasat olgunluğuna gelmiş durumda. İnşallah hasadı da yapıldıktan sonra hızlıca ilimizde yaygınlaşmasını bekliyoruz. Yatırım yapan Serkan Haberdar kardeşimize teşekkür ediyoruz. Diğer üreticilerimize de bu tip alternatif tıbbi aromatik bitkilerini ekmelerini tavsiye ediyoruz.”
Erzincan’da bir ilki gerçekleştiren Üretici Serkan Haberdar ise; “Erzincan’da ilk defa Çörekotu ektik. Güz ekimi daha bereketli oldu. Nisan’da da ektik. Dönüme 1 kg 600 gram ekiliyor. 150-200 kg arası ürün alınıyor. Bu sene birim fiyatı 50 ila 70 arası olması düşünülüyor. İki kere su istiyor Çörekotu. Erzincan’da bereketli oldu, güzel oldu, kaliteli oldu. Herkese tavsiye ediyoruz.”