Erzincan sınırları dahilinde su kaynakları potansiyelinin verimli şekilde kullanılması, su ürünleri yetiştiriciliğinde sürdürülebilirliğin sağlanarak kaliteli/güvenli gıda temini için, su ürünleri yetiştiriciliği önem arz etmektedir. Erzincan ili içerisinde 9 adet kara tesisi, 10 adet ağ kafes tesisi olmak üzere toplamda 19 adet üretim tesisi bulunmaktadır. Artan talep ile imkanlar varlığında bu sayının sonraki yıllarda da artması beklenmektedir.
Mevcut tesisleri ve imkanlarıyla önemli potansiyele sahip Erzincan bölgesi için tatlı su balıkçılığında da gelecek vadediyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de mevcut tesislere düzenli ziyaretlerde bulunularak kalitenin korunması ve üretimin sürdürülebilirliği için çeşitli kontroller yapıyorlar. Bu kapsamda Erzincan İli Merkez Oğlaktepe Köyü ve Erzincan Baraj Gölü’nde (Göyne Baraj Gölü) faaliyet gösteren BAL-ET Alabalık Yetiştiriciliği Tesisine ziyarette bulunuldu. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür V. M. Yafes Yalçınkaya’ nında kontrollerde bulunduğu tesiste; kara ve gölette alabalık üretimi gerçekleştiriliyor. BAL-ET Tarım Hay. Hayv. Ürün. Balık Et Gıda İnş. Tur. San. Tic. Ltd. Şti’ e ait tesis yıllık 100 ton/yıl porsiyonluk ile 1.000.000 adet/yıl kuluçkahane kapasite ile faaliyet gösteriyor.
İl Müdürü Şahin katıldığı kontrollerde üreticilerle sektör sorunları ve desteklemeleri ile ilgili fikir alış-verişinde bulunuldu. Şahin “İlimizde su ürünleri ile ilgili işletmelerin yaygınlaştırılması çalışmaları devam edecek. İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan su ürünleri mühendisleri her sorunuza cevap vermek için hazırlar. Gerek yeni yapılacak olan işletmeler konusunda olsun gerekse de tesislerin işleyişleri ile ilgili karşılaştığınız problemlere kadar her konuda size yardım edeceğimizden şüpheniz olmasın. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak her zaman üretici ve üretimden yana olduğumuzu ifade etmek isterim. Ülkemize değer katan tüm üreticilere teşekkür ederim” dedi.
Haber: Eren BAYRAK