Erzincan Valiliği ve Erzincan Dağcılık ve İhtisas Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Türkiye’nin en yüksek rakımlı şenliği olan Esence-Yedigöller Dağcılık Şenliği 23-25 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.
Erzincan Valiliği ve Erzincan Dağcılık ve İhtisas Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Türkiye’nin en yüksek rakımlı şenliği olan Esence-Yedigöller Dağcılık Şenliği 23-25 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Bu yıl 26.’sı düzenlenecek olan festival dağcılık severlere unutulmaz anlar yaşatmayı vaat ediyor. Son müracaat tarihi 15 Ağustos olan festival içeriği şu şekilde;
23 Ağustos Cuma
09.30: Erzincan Belediye Sarayı önünde toplanma
10.00: Girlevik Şelalesi gezisi ve öğlen yemeği
16.00: Kamp yerine varış, çadırların kurulması
19.00: Zirve Tırmanışı ile ilgili teknik açıklama
23.00: Sessizlik saati
24 Ağustos Cumartesi
06.00: Sabah kahvaltısı
11.30: Zirveye varış, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı
12.30: Yedigöller gezisi
18.00: Meşhur Erzincan Döner ikramı
19.00: Serbest Zaman
23.00: Sessizlik saati
25 Ağustos Pazar
08.30: Sabah Kahvaltısı
09.30: Katılım belgeleri teslimi
14.00: Erzincan’a varış
Esence Dağı Erzincan Ovasının kuzeydoğusuna kurulu 3 bin 549 metre yüksekliğindeki bir dağ. Esence dağında Keşiş tepesi Erzincan’ın en yüksek yeri olarak biliniyor. Dağ tektonik bir çukurlukta yer alan Erzincan şehrini kuşatırken güneyinde Munzur Dağları uzanıyor. Esence Dağı üzerinde yer alan Aygır Gölü üzerinde dinlenme ve piknik alanları bulunuyor. Dağlar genellikle cılız ve seyrek bir ot örtüsüne sahiptir. Ancak dağlar meşe ve sarıçam ağaçlarının rahatlıkla büyüyebildiği bir arazi yapısına sahip. Yöresel ifadeyle Keşiş Dağları olarak da adlandırılan Esence dağları Kretase devri serpantinlerinden oluşmuştur. Dağın orta bölümünün güney kısımlarında gelişkin Pleistosen zamanı buzul şekilleri gözlenir. Güney yamaçlarında buzul izlerinin bulunmaması bakı etkisinin önemini gösterir. Buradaki sirkler Türkiye’nin geri kalan sirklerinden daha derin ve geniştir. Yedigöller ve Aksuyayla sirklerinin uzunluğu 4 km’yi bulmaktadır. Dağın 3000 m’den yüksek alanlarında oluşan sirklerden çıkan buzullar geniş buzul vadileri oluşturmuştur. Sirklerin yamaçlarında buzul çizikleri, tabanlarında dip morenleri ve hörgüç kayalar gözlenmektedir.