Kadınların işgücü potansiyellerinin ve verimlerinin çok olduğu iş alanlarında, bu iş kollarının finansmanına yönelik sürdürülebilir, ulaşılabilir, çözüm odaklı ve güçlü bir iletişim stratejisi belirleyen Ziraat Bankası kadınlara 500 bin TL’ye kadar yatırım ve/veya işletme kredisi imkânı veriyor.
Kadınların işgücü potansiyellerinin ve verimlerinin çok olduğu iş alanlarında, bu iş kollarının finansmanına yönelik sürdürülebilir, ulaşılabilir, çözüm odaklı ve güçlü bir iletişim stratejisi belirleyen Ziraat Bankası kadınlara 500 bin TL’ye kadar yatırım ve/veya işletme kredisi imkânı veriyor. Özellikle tarım alanındaki kadın girişimci sayısının arttırılması, kadınların tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla geliştirilen finansman programı kadın yatırım ve işletme sahiplerine büyük kolaylık sağlıyor. Ziraat Bankası tarımsal üretime yönelik girdi üreten ve tedarik edenlerin, üretici örgütlerinin, tarım ürünlerini depolayan, satan, işleyen, satışına aracılık eden tüccarların, sanayicilerin, esnafın, ürünleri nihai tüketicilere ulaştıran toptan ve perakende satıcıların, enerji üretenlerin, veri, yazılım, teknoloji geliştiren ve sunan şirketlerin ve strateji yapıcılarının, tarım ekosistemini oluşturması ve bu ekosistemdeki tüm oyuncular gibi kadınlarında birbirinden ayrılmaz bir bütün halinde etkileşim halinde olması bakımında sunduğu kaynak edinimi ile büyük bir destek imkanı sunuyor.
Ziraat Bankası Kadın Çiftçi Kredisinden yararlanmak isteyen yatırımcı ve işletmeci kadın girişimcilere ve hisselerinin asgari %51’ini sağlayan ortaklarına ait şirketlerine kredi kullandırım hakkı veriyor. Sürdürülebilir üretimin finansmanın desteklenmesi kapsamında ele alınan destek ile ayrıca tarım ürünlerinde fiyat oluşturma ve istikrarını sağlama, tarımsal okuryazarlığı ve tarım girişimciliğini geliştirme, kooperatifçilik, tarım ve sanayi entegrasyonu, dijital tarım bankacılığı gelişimini inşa etmeyi hedefliyor.
Kadın Çiftçi Kredilerinden Yararlanacaklarda Aranan Özellikler
18 yaşını tamamlamış olmak, Asgari 8 yıllık İlköğretim mezunu olmak, Üniversite/Belediye/Özel Sektör tarafından verilen, yatırım/kredi konusu ile ilgili eğitimlere katılmış ve başarı ile tamamlamış olmak, Ücretli olarak çalışmamak, Cezai hükümlülüğü bulunmamak, Krediye konu faaliyeti bizzat yürütmek, Kredi vadesi boyunca tarımsal faaliyetin yapılacağı yerde ikamet etmek.
Üretim/Yatırım Yapılabilecek Alanlar
Süt Hayvancılığı (Büyükbaş/Küçükbaş), Besicilik (Büyükbaş/Küçükbaş), Arıcılık, Et Tavukçuluğu (Brolier), Serada Sebze Üretimi, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği.
Krediye Konu Edilebilecek Harcamalar/Giderler
Canlı hayvan alımı, basit sera yapımına yönelik inşai harcamalar, faaliyet konusuyla ilgili makine ekipman alımı (traktör ayrık), kiralık işletmeler için kira ücreti, faaliyet konusuyla ilgili işletme giderleri.