SON DAKİKA
hava
Google News

6 Şubat’ta Kritik Soru: Erzincan Depreme Hazır mı?

Son Güncelleme :

07 Şubat 2026 - 13:41

/ 71 views kez okundu.
reklam
6 Şubat’ta Kritik Soru: Erzincan Depreme Hazır mı?
reklam

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa SARIGÜL, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Erzincan’ın depreme hazırlık durumunu gündeme taşıdı. SARIGÜL, iktidar temsilcilerinin çelişkili açıklamalarına dikkat çekerek, “Erzincan depreme hazır mı, değil mi?” sorusunu yöneltti.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa SARIGÜL, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Erzincan’ın depreme hazırlık durumunu gündeme taşıdı. SARIGÜL, iktidar temsilcilerinin çelişkili açıklamalarına dikkat çekerek, “Erzincan depreme hazır mı, değil mi?” sorusunu yöneltti. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa SARIGÜL, CHP Erzincan İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan SARIGÜL, “Üç yıl önce bugün büyük bir acı yaşadık. Allah milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın” dedi.

Depremin siyasi bir mesele olmadığını vurgulayan SARIGÜL, CHP olarak deprem bölgelerinde sahada olduklarını belirterek, “Yanlışları söyledik, eksikleri anlattık. Biz iktidara geldiğimizde ne yapacağımızı da açıkça ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

“Çelişkili Açıklamalar Var”

İktidar temsilcilerinin Erzincan’ın deprem güvenliği konusunda farklı açıklamalar yaptığını dile getiren SARIGÜL, kamuoyunda oluşan belirsizliğe dikkat çekti. SARIGÜL, “Erzincanlılara ‘Türkiye’nin depreme en hazır illerinden biri’ deniliyor. Ancak Cumhurbaşkanına ‘10 bin bağımsız bölüm riskli’ bilgisi sunuluyor. Soruyorum: Erzincan depreme hazır mı, değil mi?” diye konuştu.

“Gerçekleri konuşmak zorundayız” diyen SARIGÜL, “Depremin siyaseti olmaz. Benim Erzincanlı hemşerim geceleri kafasını yastığa rahat koyabilecek mi, koyamayacak mı? Asıl mesele budur” dedi.

“Sorularım Polemik Değil, Erzincan’ın Sorunlarıdır”

Hızlı tren projesine ayrılan ödenek, tamamlanmayan tünel ve yol projeleri, sulama yatırımları ile sağlık hizmetleri konusunda daha önce de sorular yönelttiğini hatırlatan SARIGÜL, bu eleştirilerin polemik olarak değerlendirilmesine tepki gösterdi.

“Projeleri sormak ne zamandan beri polemik oldu?” diyen SARIGÜL, “Bunlar Erzincan’ın gerçek sorunlarıdır. Ben bu soruları sormazsam Erzincanlı benden hesap sorar” ifadelerini kullandı.

“Milletvekilliğini İmtiyaz Değil, Hizmet Olarak Görüyorum”

İktidarın Erzincan’a yönelik politikalarını eleştiren SARIGÜL, işsizlik, yoksulluk ve geçim sıkıntısına dikkat çekti. Bölge müdürlüklerinin şehir dışına taşınmasına ve Erzincan’ın bütçelerde yeterince yer almamasına sessiz kalındığını savunan SARIGÜL, “Can Erzincan’ın geleceğini değil, kendi siyasi geleceğinizi düşündünüz” dedi.

Milletvekilliğini bir makam değil, sorumluluk olarak gördüğünü belirten SARIGÜL, “Can Erzincanlı size yetki verdi. Siz Erzincanlıya ne verdiniz?” sorusunu yöneltti.

“Erzincan Sahipsiz Değildir”

SARIGÜL, basın toplantısını sert ifadelerle tamamladı. Erzincan’ın kimsenin malı olmadığını vurgulayan SARIGÜL, “Can Erzincan sahipsiz değil, babanızın çiftliği hiç değil” dedi.

Devletin Erzincan’daki temsilcisinin vali olduğunu hatırlatan SARIGÜL, kamu görevlilerinin millete hizmet etmekle yükümlü olduğunu belirterek, “Şunu kimse unutmasın; keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.