SON DAKİKA
hava
Google News

ERZİNCAN’DA SERACILIK BÜYÜYOR: HEDEF 1.600 DEKAR, 1 MİLYAR TL’LİK TARIM EKONOMİSİ

Son Güncelleme :

01 Mayıs 2025 - 11:28

/ 165 views kez okundu.
reklam
ERZİNCAN’DA SERACILIK BÜYÜYOR: HEDEF 1.600 DEKAR, 1 MİLYAR TL’LİK TARIM EKONOMİSİ
reklam

AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı, Ekonomi İşleri Başkanı Mustafa Gürbüz ve İl Başkan Yardımcıları Doğan Çakır ile Fatih Tahtalı, Erzincan’da faaliyet gösteren önemli bir tarım işletmesini ziyaret ederek seracılık alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı, Ekonomi İşleri Başkanı Mustafa Gürbüz ve İl Başkan Yardımcıları Doğan Çakır ile Fatih Tahtalı, Erzincan’da faaliyet gösteren önemli bir tarım işletmesini ziyaret ederek seracılık alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 2016 yılında yalnızca 90 dekarlık bir alanla üretime başlayan işletme, 2025 yılı itibarıyla 600 dekara ulaşan sera alanıyla dikkat çekiyor. Hedef ise 2026 yılına kadar bu alanı 1.600 dekara çıkarmak. Erzincan’ın bereketli topraklarında yükselen bu seralar, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından önemli bir model oluşturuyor.

Yapılan çalışmalar sayesinde, Erzincan’da yılda 11 ay boyunca kesintisiz üretim gerçekleştirilebiliyor. Şu an için yıllık 19.650 ton domates üretimi yapılan seralarda, 600 kişiye doğrudan istihdam sağlanıyor. Üretimle birlikte ekonomik büyüme de dikkat çekici boyutlara ulaşmış durumda. Yıllık ticaret hacmi 1 milyar 179 milyon TL’yi buluyor.

Ziyaret sırasında yapılan değerlendirmelerde, bu başarının arkasında güçlü bir planlama, özel sektör yatırımları ve devlet desteklerinin etkili şekilde kullanılması olduğu vurgulandı. Özellikle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), bugüne kadar 24 yatırımcıya toplamda 247 milyon TL hibe desteği sağlayarak seracılık faaliyetlerinin büyümesine büyük katkı sundu.

İl Başkanı Alpay Kabadayı, yaptığı açıklamada, “Erzincan’ın tarımsal potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için gayret gösteriyoruz. Seracılıkta yaşanan bu gelişme, sadece tarım değil, istihdam ve kırsal kalkınma açısından da örnek teşkil ediyor,” dedi.

Ziyaretin sonunda, sürdürülen yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Erzincan’ın toplam sera varlığının 1.300 dekara çıkacağı ve tarımsal üretim kapasitesinin daha da artacağı belirtildi. Hedeflenen 1.600 dekar sera alanıyla Erzincan, bölgenin en önemli seracılık merkezlerinden biri haline gelmeye hazırlanıyor.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.