

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası, Erzincan’da anlamlı bir etkinlikle kutlandı.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası, Erzincan’da anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Erzincan’ın tarihi dokusuyla öne çıkan mekanlarından biri olan Çadırcı Hamamı’nda gerçekleştirilen program, yöresel lezzetlerin tanıtımı ve kültürel değerlerin yaşatılması açısından dikkat çekti.
Etkinliğe Erzincan Valisi Sayın Hamza Aydoğdu başta olmak üzere; Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, Vali Yardımcıları Sayın Ömer Özbay ve Sayın Mehmet Emre Canpolat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sayın Veysel Yanık, İl Emniyet Müdürü Sayın Zafer Baybaba, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Oğuzhan Kılıç, birim amirleri, basın mensupları ve Erzincanlı aileler yoğun katılım sağladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Erzincan’ın gastronomi kültürünü yansıtan pek çok özel yemek katılımcılarla buluşturuldu. Menülerde Erzincan’a özgü Etli Kuru Fasulye, Keleçoş, Yaprak Sarması, Su Böreği, Gendime Çorbası, Gendime Pilavı, Gasefe ve Erzincan Kesme Kadayıfı gibi geleneksel tatlar yer aldı. Etkinlikte hem damaklar şenlendi hem de ziyaretçiler, yemeklerin tarihçesi ve yapım teknikleri hakkında bilgilendirildi.
Erzincan’ın yöresel lezzetlerinin sadece bir yemek değil aynı zamanda geçmişten günümüze uzanan bir kültürün yansıması olduğunu dile getiren Vali Aydoğdu, “Bugün standartlaştırılmış insanlar yetiştirilmek isteniyor. Doğru olan ise çağın gereklerini yerine getirirken köklerimizden de kopmamaktır. Çünkü köklerinden değerlerinden koparılan toplumların yaşaması mümkün değildir. Bu nedenle kendi kültürümüzü kendi kendi tarihimizi kendi değerlerimizi ve kendi mutfağımızı gençlerimize, yeni nesillere aktarmalıyız. Bu değerlerimizi bu güzelliklerimizi hep birlikte yaşatmalıyız.” dedi.
Vali Aydoğdu, 2025 yılının Aile Yılı olması münasebetiyle Erzincanlı ailelerimizin de katılımlarıyla “Erzincan’da Aile Sofrasından Nesiller Arası Bir Mutfağa‘’ adlı aile temalı bu güzel etkinliğin düzenlenmesinden dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.