

Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünü olan ve damaklarda iz bırakan Erzincan Tulum Peyniri’nin üretimi, 2400 metre rakımlı Turnaçayırı Merası’nda tüm hızıyla devam ediyor.
Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünü olan ve damaklarda iz bırakan Erzincan Tulum Peyniri’nin üretimi, 2400 metre rakımlı Turnaçayırı Merası’nda tüm hızıyla devam ediyor. Merada bulunan yaklaşık 2000 koyundan sağılan sütler, geleneksel yöntemlerle işlenerek tulum peynirine dönüştürülüyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker, bölgede 850 koyunu bulunan üretici Kadir Polatcan ve ailesi başta olmak üzere, diğer sürü sahiplerini yerinde ziyaret etti. Üreticilerle sohbet eden İl Müdürü Koçaker, Erzincan’ın doğal yaylalarında tulum peyniri üreterek hem yöresel ürünlerin yaşatılmasına hem de yerel ekonomiye katkı sağlayan ailelere teşekkür etti.