

Erzincan’da faaliyet gösteren Enstitü bünyesindeki kurufasulye üretim ve deneme alanlarında 2025 yılı hasat sezonu başladı.
Erzincan’da faaliyet gösteren Enstitü bünyesindeki kurufasulye üretim ve deneme alanlarında 2025 yılı hasat sezonu başladı. Yürütülen hasat çalışmaları, Enstitü Müdürü Samet Karataş tarafından yerinde incelendi. Saha ziyaretinde, Müdür Yardımcısı Burak Mersinlioğlu, Yemeklik Tane Baklagiller Bölüm Başkanı Selçuk Yılmaz ve Üretim ve İşletme Bölüm Başkanı Yıldırım Sağlam da hazır bulundu.
Yetkililer, bu yılki üretim sezonunun verimlilik açısından oldukça olumlu geçtiğini belirterek, deneme alanlarından elde edilen verilerin gelecek yıllardaki üretim planlamalarına ışık tutacağını ifade etti.
Hasat sürecinin, tarımsal Ar-Ge çalışmalarına katkı sunmak ve kaliteli üretim hedeflerini desteklemek amacıyla titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.