
Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler Köyü’nün bereketli topraklarında, unun, suyun ve emeğin mucizesiyle doğan kadim bir lezzet yaşatılıyor: Paçuk Ekmeği.
Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler Köyü’nün bereketli topraklarında, unun, suyun ve emeğin mucizesiyle doğan kadim bir lezzet yaşatılıyor: Paçuk Ekmeği. Yüzyıllardır geleneksel yöntemlerle hazırlanan Paçuk Ekmeği, incecik açılarak kızgın tandıra yapıştırılıyor. Kor ateşinde pişerken dışı çıtır, içi ise yumuşacık bir kıvama ulaşıyor.
Kuruyunca suyla ıslatılıp soba üzerinde yeniden ısıtılan Paçuk Ekmeği, taptaze lezzetine tekrar kavuşuyor. Anadolu’nun sabrını, emeğini ve sadeliğini yansıtan bu ekmek, Erzincan mutfağının kültürel miraslarından biri olarak yaşatılmaya devam ediyor.

