
Erzincan UMKE ve Acil Sağlık ekipleri, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri programla yeni ekipman ve araçlarını tanıttı. Etkinlikte sağlık ekipleri, vatandaşlara kalp masajının nasıl yapılacağını uygulamalı olarak göstererek acil bir durumla karşılaşıldığında yapılabilecek ilk müdahale yöntemlerini anlattı.
Erzincan UMKE ve Acil Sağlık ekipleri, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri programla yeni ekipman ve araçlarını tanıttı. Etkinlikte sağlık ekipleri, vatandaşlara kalp masajının nasıl yapılacağını uygulamalı olarak göstererek acil bir durumla karşılaşıldığında yapılabilecek ilk müdahale yöntemlerini anlattı. Ayrıca yeni kalp ekipman cihazları tanıtılarak cihazların kullanımına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Tanıtım, vatandaşlardan büyük ilgi ve beğeni gördü.
Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan TEKİN’in de katılım gösterdiği programda, çok sayıda sağlık çalışanı görev aldı. Etkinlik kapsamında hem farkındalık oluşturuldu hem de acil müdahale konusunda bilinç artırıcı çalışmalar yapıldı.

