SON DAKİKA
hava
Google News

EBYÜ’DE “ULUSLARARASI HUKUK BAĞLAMINDA SAVAŞ VE ÇATIŞMA KONFERANSI” DÜZENLENDİ

Son Güncelleme :

19 Aralık 2025 - 13:27

/ 89 views kez okundu.
reklam
EBYÜ’DE “ULUSLARARASI HUKUK BAĞLAMINDA SAVAŞ VE ÇATIŞMA KONFERANSI” DÜZENLENDİ
reklam

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) ev sahipliğinde “Uluslararası Hukuk Bağlamında Savaş ve Çatışma Konferansı” gerçekleştirildi. Hukuk Fakültesinde düzenlenen programa Denizli Milletvekili Av. Cahit ÖZKAN, İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Av. Yasin ŞAMLI, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT, Eski Milletvekili Burhan ÇAKIR, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) ev sahipliğinde “Uluslararası Hukuk Bağlamında Savaş ve Çatışma Konferansı” gerçekleştirildi. Hukuk Fakültesinde düzenlenen programa Denizli Milletvekili Av. Cahit ÖZKAN, İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Av. Yasin ŞAMLI, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT, Eski Milletvekili Burhan ÇAKIR, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta, Filistin–İsrail savaşı özelinde sivillerin korunması, uluslararası hukukun sahadaki etkinliği ve Birleşmiş Milletler sisteminin yetersizliği ele alındı.

Programda konuşan Denizli Milletvekili Av. Cahit ÖZKAN, uluslararası hukuk mekanizmalarının caydırıcılıktan uzak kaldığını vurgulayarak, sivillerin korunmasının açık bir hukuki yükümlülük olduğunu ifade etti.

EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT ise uluslararası hukuk bağlamında savaş ve çatışma konularının ele alındığı konferansın önemine dikkat çekti.

İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Av. Yasin ŞAMLI da uluslararası hukukun ciddi bir sınavdan geçtiğini belirterek, adalet ve hukuk mücadelesinde doğru tarafta yer almanın tarihi bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Akademik oturumlarda; sivillerin korunması, orantılılık ve ayrım gözetme ilkeleri, Gazze’nin tarihsel ve insani boyutu ile insani yardım ve diplomatik sorumluluklar detaylı şekilde ele alındı.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.