SON DAKİKA
hava
Google News

Vali Yazıcıoğlu Caddesi’ndeki Şemsiyeler Tedbir Amaçlı Kapatıldı

Son Güncelleme :

27 Aralık 2025 - 14:05

/ 287 views kez okundu.
reklam
Vali Yazıcıoğlu Caddesi’ndeki Şemsiyeler Tedbir Amaçlı Kapatıldı
reklam

Erzincan’da Vali Yazıcıoğlu Caddesi’nde oluşturulan ve kent estetiğine renk katan şemsiyeli sokak uygulaması, olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Erzincan’da Vali Yazıcıoğlu Caddesi’nde oluşturulan ve kent estetiğine renk katan şemsiyeli sokak uygulaması, olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Erzincan Belediyesi ile Erzincan Valiliği iş birliğinde hayata geçirilen uygulamada, özellikle sulu kar yağışının şemsiyelerin üzerinde birikerek ağırlık oluşturduğu ve zarar görme riskini artırdığı belirtildi. Yetkililer, bu risk nedeniyle belediye ekiplerinin tedbir amaçlı olarak şemsiyeleri muhafaza altına aldığını bildirdi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, şemsiyeler normal şartlarda kar tutmaması planlanarak tasarlansa da yoğun ve sulu kar yağışı beklenenin üzerinde bir yük oluşturdu. Olası hasarların önüne geçmek amacıyla alınan önlemin tamamen geçici olduğu vurgulandı.

Uygulamanın kalıcı olarak kaldırılmasının söz konusu olmadığını belirten yetkililer, hava şartlarının normale dönmesi ve kar yağışının sona ermesiyle birlikte renkli şemsiyelerin yeniden açılacağını ifade etti.

Erzincanlıların yoğun ilgi gösterdiği şemsiyeli sokak uygulamasının, güvenli koşullar sağlandığında Vali Yazıcıoğlu Caddesi’ne yeniden görsel bir zenginlik kazandıracağı kaydedildi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.