
Erzincan Valiliği tarafından “İstiklal Bayrakla, İstikbal Maarifle” temasıyla düzenlenen program, kentin merkezi noktalarından Dörtyol Meydanı’nda yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Erzincan Valiliği tarafından “İstiklal Bayrakla, İstikbal Maarifle” temasıyla düzenlenen program, kentin merkezi noktalarından Dörtyol Meydanı’nda yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Program kapsamında öğrenciler, kentin dört ayrı noktasından ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçerek Erzincan’ın simge meydanı Dörtyol’da buluştu. Kırmızı-beyaz bayrakların oluşturduğu görüntü, meydanda görsel bir şölen oluşturdu.
Düzenlenen etkinliğe; Erzincan Valisi Hamza AYDOĞDU, Milletvekili Mustafa SARIGÜL, Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat ATAÇ, Belediye Başkanı Bekir AKSUN, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, kamu kurum müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Meydanı dolduran binlerce katılımcı, marşı hep bir ağızdan okuyarak milli birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Etkinlikte daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, öğrencilerle birlikte “Bayrak” şiirini okudu. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği şiir dinletisi, alanda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Programın devamında öğrenciler, marşlar ve bayrak temalı şarkılar eşliğinde Türk bayraklarını dalgalandırdı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, katılımcılardan büyük alkış aldı.
Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen program, öğrencilerin marşlar eşliğinde bayraklarını sallamasıyla sona erdi. Etkinlikte verilen mesajda, istiklalin bayrakla, istikbalin ise eğitimle yükseleceği vurgulandı.

