
DAĞ Holding ERT Şah TV Yönetim Kurulu Başkanı Şah Rıza DAĞ, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
DAĞ Holding ERT Şah TV Yönetim Kurulu Başkanı Şah Rıza DAĞ, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. DAĞ, mesajında, on dört asır önce Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetlerinin indiği bu mukaddes gecenin önemine vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:
“Bu gece, yüce Rabbimizin lütuf kapılarını ardına kadar açtığı, gönüllerimizin rahmet ve mağfiretle dolduğu, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenmiş Kadir Gecesi’ni idrak ediyoruz. On dört asır önce, Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetlerinin indiği bu mukaddes gecede, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) ümmetine verdiği en büyük müjdeyi hatırlıyor, Yüce Allah’ın rahmetinin sınırsız ve sonsuz olduğunu bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz.
Kadir Gecesi, sadece bir gece değil; insanın kendi nefsine, Rabbine ve topluma hesap verdiği, gönlünü temizlediği, manevi bir uyanıştır. Bu gece, başta kendi ailemiz, sevdiklerimiz, komşularımız, hemşehrilerimiz ve aziz milletimiz için dualarımızı yükselttiğimiz, kalplerimizdeki kırgınlıkları, dargınlıkları bıraktığımız, sevgi ve merhamet duygularımızı çoğalttığımız bir zaman dilimidir.
Aziz dostlarım, bugün ellerimizi semaya açarken unutmayalım ki Kadir Gecesi, yalnızca ibadetle değil, aynı zamanda iyilik ve hayırla anılan bir gecedir. Bu geceyi vesile kılarak; ihtiyaç sahiplerini gözetmeli, gönülleri ferahlatmalı, dargınlıkları sona erdirmeli, kardeşliğimizi ve birliğimizi pekiştirmeliyiz. Rabbimiz, bu gece yapılan duaları kabul edeceğini bizlere müjdelemiş, rahmetinin en yoğun olduğu vakti mübarek kılmıştır.
Sevgili hemşehrilerim, Kadir Gecesi’ni idrak ederken, geçmişin muhasebesini yapmak, geleceğe dair hayırlı niyetlerde bulunmak ve kalplerimizi kötülükten arındırmak için eşsiz bir fırsatımız var. Bu gecede başta aziz şehitlerimiz olmak üzere, ülkemiz için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor; vatanımızın huzur ve güvenliği için Yüce Allah’a dualarımızı sunuyoruz.
Birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşmanın, hoşgörü ve merhametle davranmanın önemini bir kez daha hatırlamalıyız. Çünkü bu gece, hem Rabbimizle hem de birbirimizle barıştığımız bir gecedir. Kalplerimizi kötülüklerden arındırmalı, gönüllerimizi sevgi, şefkat ve iyilikle doldurmalıyız.
Bu mübarek gecenin başta milletimiz olmak üzere, tüm İslam alemine huzur, bereket, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor; dualarımızın kabul olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.
Hepimizin Kadir Gecesi mübarek olsun.”

