
Erzincan’da çiftçileri yakından ilgilendiren önemli bir meteorolojik uyarı yapıldı. Erzincan Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 1–6 Mayıs tarihleri arasında hava sıcaklıklarında ani düşüş beklendiğini belirterek üreticileri zirai don riskine karşı dikkatli olmaya çağırdı.
Erzincan’da çiftçileri yakından ilgilendiren önemli bir meteorolojik uyarı yapıldı. Erzincan Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 1–6 Mayıs tarihleri arasında hava sıcaklıklarında ani düşüş beklendiğini belirterek üreticileri zirai don riskine karşı dikkatli olmaya çağırdı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, serin ve yağışlı hava dalgasının etkili olacağı kentte özellikle yüksek kesimlerde don ve buzlanma riski artacak. Gece saatlerinde sıcaklıkların hissedilir derecede düşmesi beklenirken, sağanak yağışların yer yer karla karışık şekilde görülebileceği ifade edildi.
Tarım ve Orman Müdürlüğü, özellikle kayısı başta olmak üzere meyve bahçesi bulunan üreticilerin gerekli tedbirleri gecikmeden almasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Açıklamada, ani sıcaklık düşüşlerinin ürünlerde ciddi zararlara yol açabileceğine dikkat çekilerek, “Bir gecelik don, bir sezonluk emeği götürebilir” uyarısı yinelendi.
Uzmanlar, üreticilere don riskine karşı örtüleme, sulama ve dumanlama gibi koruyucu yöntemleri değerlendirmeleri çağrısında bulunurken, meteorolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.

