
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sağlık Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencileri, girişimcilik dersi kapsamında hazırladıkları projeleri “III. Geleneksel Bir Fikrim Var!” proje sergisinde tanıttı. Sosyal sorunlara yenilikçi çözümler sunan öğrenci projeleri, akademik camia ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sağlık Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencileri, girişimcilik dersi kapsamında hazırladıkları projeleri “III. Geleneksel Bir Fikrim Var!” proje sergisinde tanıttı. Sosyal sorunlara yenilikçi çözümler sunan öğrenci projeleri, akademik camia ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra SADAKLIOĞLU danışmanlığında yürütülen ders kapsamında hazırlanan sergi, öğrencilerin teorik bilgilerini toplumsal sorunlara yönelik pratik ve uygulanabilir projelere dönüştürmesini sağladı.
Üniversite yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Ercan EKİNCİ, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Cihat ÖZGENEL, İİBF Dekanı Prof. Dr. Kerem KARABULUT, KOSGEB Erzincan İl Müdürü Çağlar YILMAZ ile TKDK ve Erzincan Valiliği AB Proje Ofisi temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Katılımcılar, öğrenciler tarafından geliştirilen projeleri inceleyerek çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Sürdürülebilirlikten deprem güvenliğine, özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesinin artırılmasından teknolojik yeniliklere kadar geniş bir yelpazeye yayılan projeler dikkat çekti.
Sergide; kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik mobil uygulamalar, kan ihtiyacının hızlı karşılanmasına yönelik sistemler ve çevre kirliliğini azaltmaya yönelik izmarit toplama çözümleri öne çıktı. Görme ve işitme engelliler için geliştirilen yardımcı sistemler ise sosyal duyarlılık temalı projeler arasında yer aldı.
Ayrıca bebek güvenliği, tarım arazilerinin soğuktan korunması, hasta refakatçileri için ergonomik koltuk tasarımları ile deprem ve acil durumlarda hızlı müdahale sağlayan teknolojik sistemler de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Öğrenciler tarafından geliştirilen iş bulma platformları ve kütüphane kullanımını kolaylaştıran uygulamalar da sergide yer aldı.
Etkinlikte değerlendirmelerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra SADAKLIOĞLU, serginin öğrencilerin girişimcilik bilincini geliştirdiğini belirterek, “Girişimcilik yalnızca ekonomik bir faaliyet değil, aynı zamanda toplumsal fayda üretme sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler, projelerini hem akademik jüriye hem de katılımcılara sunarak değerlendirme alma fırsatı bulurken, ziyaretçiler gençlerin yaratıcılığı ve çözüm üretme becerilerinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
“Bir Fikrim Var!” sergisi, öğrencilerin toplumsal sorunlara duyarlı yaklaşımını ve yenilikçi düşünce gücünü ortaya koyarak, üniversite bünyesinde geleneksel hale gelen önemli bir etkinlik olarak bir kez daha dikkat çekti. Üniversite yönetimi ise bu tür projelerin desteklenerek sürdürülebilir şekilde devam edeceğini bildirdi.

