SON DAKİKA
hava
Google News

Kargın Beldesi’nde Karasu Nehri Sedde Yükseltme Çalışmaları Sürüyor

Son Güncelleme :

25 Mayıs 2026 - 13:13

/ 74 views kez okundu.
reklam
Kargın Beldesi’nde Karasu Nehri Sedde Yükseltme Çalışmaları Sürüyor
reklam

Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Kargın beldesinde, Karasu Nehri üzerinde yürütülen sedde yükseltme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Kargın beldesinde, Karasu Nehri üzerinde yürütülen sedde yükseltme çalışmaları aralıksız sürüyor. Bölgede taşkın riskine karşı önlem almak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarla, tarım arazilerinin korunması ve vatandaşların can ile mal güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

Yetkililer tarafından sürdürülen proje kapsamında, Karasu Nehri çevresindeki mevcut koruma yapılarının güçlendirilerek olası su taşkınlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Özellikle tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgede yapılan çalışma ile hem verimli tarım arazilerinin zarar görmesinin önlenmesi hem de yerleşim alanlarının güvenliğinin artırılması planlanıyor.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.