
Erzincan Fen Lisesi 10/B sınıfı öğrencisi Sevilay Neslinur Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Fetih Ruhu” temalı kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi olarak Erzincan’a büyük gurur yaşattı.
Erzincan Fen Lisesi 10/B sınıfı öğrencisi Sevilay Neslinur Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Fetih Ruhu” temalı kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi olarak Erzincan’a büyük gurur yaşattı. Türkiye genelinde düzenlenen ve yaklaşık 1500 eserin katıldığı yarışmada, kaleme aldığı etkileyici kompozisyonla jüri üyelerinin takdirini kazanan Sevilay Neslinur Ersoy, lise kategorisinde birincilik elde etti. Başarılı öğrenci, ödülünü Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit’in elinden aldı. Yarışmada birinci olan Ersoy’a 150 bin lira para ödülü verildi.
Erzincan Fen Lisesi Müdürü Şahin Çubuk, öğrencilerinin elde ettiği başarıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Öğrencimiz Sevilay Neslinur Ersoy, MEB ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen ‘Fetih Ruhu’ temalı kompozisyon yarışmasında büyük bir başarıya imza atmıştır. Son derece anlamlı ve önemli bir konuda kaleme aldığı etkileyici kompozisyonuyla jüri tarafından büyük beğeni toplayan öğrencimiz, Erzincan’ı ve okulumuzu en iyi şekilde temsil etmiştir” dedi.
Okulda yürütülen kültür ve sanat çalışmalarının öğrencilerin düşünme, yorumlama ve kendini yazılı olarak ifade etme becerilerini geliştirdiğini belirten Çubuk, bu kazanımların Sevilay Neslinur Ersoy’un ortaya koyduğu nitelikli eserin oluşmasına ve Türkiye birinciliğini elde etmesine önemli katkı sağladığını ifade etti.
Başarı sürecinde öğrenciye rehberlik eden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine de teşekkür eden Çubuk, “Özverili çalışmalarıyla bu başarının kazanılmasında önemli rol üstlenen edebiyat zümresi öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Başarısıyla bizleri gururlandıran öğrencimiz Sevilay Neslinur Ersoy’a da başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Öğrencilerimizin her alanda elde ettiği başarılar bizler için büyük bir gurur kaynağıdır” diye konuştu.
Erzincan Fen Lisesi öğrencisinin Türkiye genelinde düzenlenen prestijli bir yarışmada elde ettiği birincilik, eğitim camiasında da sevinçle karşılandı.

