
Erzincan’ın Tercan ilçesinde bulunan Çadır Kaya Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen mezuniyet töreni, duygu dolu ve coşkulu anlara sahne oldu.
Erzincan’ın Tercan ilçesinde bulunan Çadır Kaya Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen mezuniyet töreni, duygu dolu ve coşkulu anlara sahne oldu. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen törene Tercan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayhan Kalkan, Şube Müdürleri Arif Emin Kuranoğlu ve Emre Ulucak, Okul Müdürü Abdulsamet Karasu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Edebiyat Öğretmeni Nurullah Ballı yaptı. Ballı, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca gösterdikleri gayret ve emeklere değinerek mezun olan gençlere gelecek yaşamlarında başarılar diledi.
Törende konuşan Okul Müdürü Abdulsamet Karasu da mezun öğrencileri tebrik ederek, onların yetişmesinde emeği geçen öğretmenlere ve her zaman destek olan velilere teşekkür etti.
Karasu konuşmasında, “Gençler, bu gün sizler için bir veda gibi görünse de aslında yeni bir başlangıçtır. Bu yolculuk yer ve mekânlara bağlı değildir. Artık hayatınızda yeni bir serüvene başlayacaksınız. Bir meslek sahibi olmaktan daha önemli bir şey varsa o da iyi bir insan olmaktır. Bu duygularla gelecekteki hayatınızda yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından mezuniyet pastası kesilirken, öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler büyük beğeni topladı. Renkli görüntülerin yaşandığı programda mezun öğrenciler diplomalarını alarak yeni bir hayata ilk adımlarını attı.
Törenin en heyecanlı ve unutulmaz anlarından biri ise kep atma seremonisi oldu. Mezun öğrenciler, keplerini hep birlikte gökyüzüne fırlatarak lise yıllarına veda etti.
Duygusal ve gurur dolu anların yaşandığı mezuniyet töreni, öğrenciler ve aileleri için hafızalarda yer edecek anlamlı bir gün olarak tamamlandı.

