
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek 2026 yılı hububat alım sezonu Erzincan’da başlıyor.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek 2026 yılı hububat alım sezonu Erzincan’da başlıyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, üreticilerin ürünlerini kolaylıkla teslim edebilmeleri amacıyla il genelinde 5 farklı noktada alım yapılacağını açıkladı.
Alımların Erzincan Merkez, Çayırlı, Tercan/Mercan, İliç ve Refahiye olmak üzere toplam 5 noktada gerçekleştirileceği bildirildi. Hububat alım tarihlerinin ise ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacağı ifade edildi.

Yetkililer, üreticilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli planlamaların yapıldığını ve ürünlerin güvenli şekilde teslim alınacağını belirtti. Hububat üretiminin Erzincan ekonomisi için önemine dikkat çekilerek alım sezonunun hem üreticilere hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağı vurgulandı. Açıklamada, tüm üreticilere bereketli ve kazançlı bir sezon temennisinde bulunuldu.

