
Erzincan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, eğitimde örnek teşkil edecek bir projeye imza atarak “Trende Okuyorum” etkinliği kapsamında öğrencileri, velileri ve öğretmenleri bölgesel tren yolculuğunda kitapla buluşturdu.
Erzincan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, eğitimde örnek teşkil edecek bir projeye imza atarak “Trende Okuyorum” etkinliği kapsamında öğrencileri, velileri ve öğretmenleri bölgesel tren yolculuğunda kitapla buluşturdu. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4/A sınıfı öğretmeni Anıl Samancı’nın öncülüğünde ve okul idaresinin desteğiyle hayata geçirilen etkinlik, Erzincan–Sivas Divriği hattında sefer yapan bölgesel tren yolculuğunda gerçekleştirildi.
Daha önce tren yolculuğu yapmamış öğrenciler ve veliler için de farklı bir deneyim sunan etkinliğe Okul Müdürü Muammer Doğan da katıldı. Katılımcılar, yolculuk boyunca kitap okuyarak, sohbet ederek ve Kemah güzergâhının doğal ile tarihi güzelliklerini izleyerek keyifli anlar yaşadı.
Eğitimde okul dışı öğrenme ortamlarının önemine dikkat çeken 4/A sınıfı öğretmeni Anıl Samancı, projenin öğrenciler üzerinde kalıcı ve etkili bir öğrenme deneyimi oluşturduğunu ifade etti. Samancı, “Yaşayarak öğrenme modeli öğrenciler için hem kalıcı hem de motive edici bir süreçtir. Bu tür etkinlikler, hem güzel anılar bırakıyor hem de öğrenmeyi daha anlamlı hale getiriyor” dedi.
Okul Müdürü Muammer Doğan ise etkinliğin öğrenciler ve veliler açısından unutulmaz kazanımlar sağladığını belirterek, “Katılımcı memnuniyeti projenin başarıyla tamamlandığını gösteriyor. Bu anlamlı etkinliğe öncülük eden öğretmenimiz Anıl Samancı’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Trende Okuyorum” projesi, eğitimde farklı mekanların öğrenme ortamına dönüştürülmesi açısından dikkat çeken örnek uygulamalardan biri olarak değerlendirildi.

