
Erzincan’ın Mahmutlu bölgesinde meydana gelen 3.1 büyüklüğündeki deprem, kentte kısa süreli paniğe neden oldu.
Erzincan’ın Mahmutlu bölgesinde meydana gelen 3.1 büyüklüğündeki deprem, kentte kısa süreli paniğe neden oldu. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, deprem bugün saat 10.07’de meydana geldi. Merkez üssü Mahmutlu mevkii olarak açıklanan depremin büyüklüğü 3.1 (ML), derinliği ise 5.3 kilometre olarak kaydedildi.
Yerin sığ sayılabilecek bir derinliğinde gerçekleşen deprem, Mahmutlu başta olmak üzere çevredeki bazı yerleşim yerlerinde de hissedildi. Kısa süreli tedirginlik yaşayan vatandaşlar, sarsıntının ardından ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı.
İlk incelemelere göre deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı, can kaybı ya da maddi hasara ilişkin resmi makamlara ulaşan bir ihbar bulunmadığı bildirildi.
Yetkililer, vatandaşlara resmi kurumların yapacağı açıklamaları takip etmeleri ve olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

