
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen programda din görevlileriyle bir araya geldi. Aydoğdu, toplumda örnek olmanın önemine dikkat çekerek birlik, beraberlik, sevgi ve merhamet mesajı verdi.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen programda din görevlileriyle bir araya geldi. Aydoğdu, toplumda örnek olmanın önemine dikkat çekerek birlik, beraberlik, sevgi ve merhamet mesajı verdi. Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, İl Müftüsü Selim Yazıcı ile birlikte Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katılarak din görevlileriyle bir araya geldi.
Programda konuşan Vali Hamza Aydoğdu, toplumun manevi hayatına rehberlik eden din görevlilerinin üstlendiği önemli role ve sahada yürüttükleri gönül hizmetlerine dikkat çekti. İnsanlara örnek olmanın yalnızca sözlerle değil, davranışlarla da mümkün olduğunu vurgulayan Aydoğdu, birlik ve beraberliğin önemine değindi.
Vali Aydoğdu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bizim birbirimize kenetlenmemiz lazım. Artık laf zamanı, kelam zamanı bitti; temsil zamanı. Biz hâlimizle, duruşumuzla, hareketimizle örnek olmak zorundayız.”
“İnsanların derdiyle dertlenmeliyiz”
Toplumsal dayanışmanın ve gönüllere dokunmanın önemini vurgulayan Vali Aydoğdu, insanların sorunlarına duyarlı olmanın yaşamın anlamını güçlendirdiğini belirtti. Sevgi ve merhamet dilinin hâkim kılınması gerektiğini ifade eden Aydoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sadece kendi dertlerimizle ilgilenirsek yaşamımızın bir amacı kalmaz. İnsanların kapısını çalacağız, derdiyle dertleneceğiz. Biz gönüllere girmeden, sevgi ve merhamet dilini hâkim kılmadan mesafe katemeyiz.”
Din görevlilerine teşekkür etti
Programın sonunda Vali Hamza Aydoğdu, toplumun manevi hayatına katkı sunan tüm Diyanet mensuplarının Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı. Din görevlilerine özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür eden Aydoğdu, görevlerinde başarı ve kolaylıklar diledi.

