
Erzincan’ın Kemah ilçesinde kaya düşmesi riski nedeniyle taşınmasına karar verilen Yukarı Mahalle sakinleri için inşa edilen AFAD konutlarının anahtarları, düzenlenen törenle hak sahibi ailelere teslim edildi.
Erzincan’ın Kemah ilçesinde kaya düşmesi riski nedeniyle taşınmasına karar verilen Yukarı Mahalle sakinleri için inşa edilen AFAD konutlarının anahtarları, düzenlenen törenle hak sahibi ailelere teslim edildi. Erzincan’ın Kemah ilçesinde yapımı tamamlanan AFAD konutları için teslim töreni düzenlendi. Törene Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ve il protokolü katıldı.
Törende konuşan Vali Hamza Aydoğdu, Yukarı Mahalle’de 2022 yılında gerçekleştirilen jeolojik incelemelerde kaya düşmesi riskinin tespit edildiğini belirterek, vatandaşların can güvenliğini korumak amacıyla konutların ve müştemilatların taşınmasına karar verildiğini ifade etti.

Sürecin vatandaşlar açısından kolay olmadığını vurgulayan Aydoğdu, insanların alıştıkları evleri, bahçeleri ve komşuluk ilişkilerini geride bırakmalarının zor olduğunu dile getirdi. Devletin öncelikli sorumluluğunun vatandaşların hayatını korumak ve zor zamanlarında yanlarında olmak olduğunu belirten Aydoğdu, teslim edilen konutların bu sorumluluğun somut bir karşılığı olduğunu kaydetti.
Emeği Geçenlere Teşekkür Etti
Konutların yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Aydoğdu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AFAD ve TOKİ başkanlıkları, milletvekilleri, Kemah Kaymakamı Resul Tutay, yüklenici firma ve projeye katkı sunan herkese şükranlarını iletti.

Yeni konutların hak sahibi ailelere hayırlı olmasını dileyen Aydoğdu, vatandaşların her türlü afet ve felaketten korunması temennisinde bulundu.
Program, Vali Hamza Aydoğdu ve il protokolü tarafından hak sahibi ailelere konutlarının anahtarlarının teslim edilmesiyle sona erdi.

