Kapruz, C vitamini bakımından da zengin bir meyvedir.
Kanserli hücrelerin oluşumunu engeller.
Gece körlüğüne yakalanma oranını azaltır.
4-5 Dilim karpuz tüketmenin ani beyin kanamalarına ve kalp sorunlarına iyi geldiğini uzmanlar bildiriyor.
Karpuz yiyen kişinin depresyona girme ihtimalini düşürür.
Kalbin daha sağlıklı çalışması için potasyuma ihtiyaç duyar.
Sindirim problemlerin başında gelen bakteri ve enfeksiyonları temizler.
Karpuz potasyum bakımından zengin bir meyvedir.
Kilo vermek isteyenler için de ideal bir besin olarak bilinir.
Kan seviyesini düzenleyerek inme ve felç risklerini de azaltır.
İdrarda oluşan enfeksiyonları önler.
Su oranı yüksek olduğundan böbreklerin daha iyi çalışmasına destek olur.
Karpuz, karaciğer ve ciltte yağ bezlerinin oluşmasını engeller.
Haber: Haber Merkezi