Çok az kalori içerir. 100 gr. Yeşil fasulyenin porsiyonu ortalama 31 kalori içerir.
Yeşil fasulyenin içeriğinde yüksek miktarda flavonoid (meyve ve sebzelerde bulunan polifenolik antioksidanlar) sayesinde kalp hastalıkları riskini azaltır, bu antioksidan belirli iltihap önleyici özelliklere sahiptir.
Vücudun kolesterol seviyesini düzenleyen Omega 3 e sahiptir. Düşük kötü kolesterol de kalp rahatsızlığının önlenmesine yardımcı olur.
Yapılan araştırmalar sonucu migren ağrılarının da düzenli yeşil fasulye tüketimi ile tedavi edilebileceği ortaya çıkmıştır. Migren atakları düzenli yeşil fasulye tüketimi ile azalma göstermiştir.
Yeşil fasulye bağışıklık sistemini güçlendirici antioksidanlara sahiptir. Flavonoid ve karotenoid açısından da zengindir.
Böbreklerdeki kum ve taşların kolayca düşürülmesini sağlar.
Yeşil fasulyenin içeriğindeki K vitamini, A Vitamini ve silikon kemik kaybını önler.
Yeşil fasulye de folik asit açısından oldukça zengindir. Harvard Tıp Okulu’na göre çocuk doğurma yaşındaki kadınların yeşil fasulye, ıspanak, kabak gibi bitki kaynaklarından daha fazla demir tüketmesi doğurganlıklarını arttırıyor.
Yeşil fasulye kadının vücudundaki folik asit seviyesi, bebeğin anne karnında normal ve sağlıklı büyümesi açısından önemlidir.
Yeşil fasulyenin içeriğindeki karotenoidler göz fonksiyonunda ve görmede azalmalara yol açan sarı nokta hastalığının önlenmesine yardımcıdır.
Kabızlığı önlemeye yardım eder.
Toksinlerin atılmasına yardım eder.
Yüksek oranda demir içerir.
Haber: Haber Merkezi