SON DAKİKA
hava
Google News

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Kurslarını Ziyaret Etti

Son Güncelleme :

04 Ekim 2019 - 18:19

/ 602 views kez okundu.
reklam
Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Kurslarını Ziyaret Etti
reklam

Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, ev hanımlarına meslek edindirilmesi, istihdam oluşturması ve ev ekonomisine katkı sağlamalarına imkan tanınması amacıyla eğitim veren Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Kurslarını (ERMEK) ziyaret ederek, kursiyerlerin tasarlamış olduğu el emeği eserleri inceledi.

Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, Süleyman Demirel İş Merkezi’nde yer alan Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Kurslarını (ERMEK) gezerek, kurslarda verilen eğitimlere yönelik uzman eğitmenlerden bilgi aldı.

Gerçekleştirilen ziyarette Erzincan Valisi  Ali Arslantaş’a, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı  Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Vali Yardımcısı Çağlayan Aydın, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Çelik eşlik etti.

Erzincan Belediye Başkanı  Bekir Aksun yaptığı konuşmada, Erzincan Belediyesi bünyesinde Çalışma ve İş Kurumu ile Halk Eğitim İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Türk işlemeleri, kilim, makrome, şiş örgü, tığ örgü, amigurumi, dekoratif tablo, oya, bakır işlemeciliği olmak üzere 9 alanda kurs veren Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Kurslarının yılda 2 dönem gerçekleştirildiğini belirterek, bu kurslarda yılda 500 kursiyer meslek edindiğini kaydetti.

Erzincan Valisi  Ali Arslantaş gerçekleştirdiği ziyarette, kurslara ilgi gösteren tüm ev hanımlarını tebrik ederek, tüm kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi.

Erzincan Valisi  Ali Arslantaş ziyarette yaptığı konuşmada, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu bazı mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla yapılan meslek edindirme ve geliştirme kursları ile ev hanımları Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Kurslarına gelerek, ilgi duydukları ve yeteneği olduğuna inandıkları meslek kolunda, ücretsiz olarak ders alıp, İŞKUR tarafından istihdam edilebiliyorlar. Bu kapsamda Erzincan Belediyesini yürütmüş oldukları çalışmalarından ötürü tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diliyorum.”diye konuştu.

Haber: Haber Merkezi

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.