Terbiyeli şehriye çorbası:Mutfakta pişmeye başlamasıyla tüm evi şifa doldurur. Daha görür görmez anlarsınız ki birazdan, içeceğiniz ilk kaşıkla kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız.Sofrada o varken hasta olmak imkansız.
Kuşkonmaz çorbası:Kuşkonmaz çorbasının Eski Mısır’da tedavi amaçlı kullanıldığını biliyor muydunuz? Bilmiyordunuz. Hem de “Kola ilk çıktığında ilaçmış” gibi bir geyik değil. Cidden.
Terbiyeli sebze çorbası:Kış geldikten, aşırı dozda gribe maruz kaldıktan ve serumu yedikten sonra terbiyeli sebze çorbasını yalnızca lezzeti için içmek zorunda kalırsınız.
Yeşil mercimek çorbası:Kış onsuz düşünülemezdi sanıyoruz. Doğal bir antibiyotik, başlı başına bir süper kahraman.
Köme çorbası:Kırşehir mutfağının en lezzetli, en şifa dolu yanlarından olan köme çorbasıyla henüz tanışmadıysanız şimdi tam sırası.
Arabaşı çorbası:Anadolu’nun birçok yöresinde, içine konan malzemelerde ufak tefek değişiklikler olsa da arabaşı çorbası kaynamaya devam eder tencerelerde. Şifasından sual olunmaz.
Kış sebzeli çorba:Belki pırasayı ağzınıza bile sürmüyor, patatesi, havucu farklı şekillerde kullanmayı tercih ediyorsunuz ama… Bugünden sonra işler değişecek. Tek bir tencerede buluşup vücudunuzda antibiyotik etkisi yaratmaya geliyorlar.
Mercimek çorbası:Mercimek çorbasıyla arkadaşlık kurmak isterdik. Bütün ana yemeklerin öncesinde yenebildiği için her yere ayak uyduruyor. İnsanın içini ısıtıyor, hastalık ayırmaksızın bütün hastalıklardan korumaya çalışıyor.
Tavuk suyu çorbası:Şifa niyetine, lezzet niyetine, can sıkıntısına, içindeki tavuk parçalarına, sıkacağınız limona, ekeceğiniz baharata ya da aklınızdan tuttuğunuz sayıya bile tavuk suyu içebilirsiniz.
Tarhana çorbası: çorbasını üniversiteye giriş sınavına sokun, en iyi tıp fakültesini kazanır, 6 yıl okur, profesörlere de ilham verir, geri gelir.
Fesleğenli domates çorbası:Hemen her evde bulunan basit malzemelerle hazırlanıyor, içine dahil olan fesleğenle klasik domates çorbasının şifasını katlıyor. Her kaşığıyla içinizi ısıtırken ferahlık da katacak.
Alaca çorbası:İçindeki nohut, buğday ve mercimekle doyurup vücudunuzun direncini artıracak, tarhun otu ilavesiyle en sevdiğiniz çorbalar arasında yerini alacak.
Şehriye çorbası:Şehriye çorbasını kıymayla da pişirebilirsiniz, domatesle de. Terbiyelisi de olur, arpalısı da. Limonla da servis edilir, sirkeyle de. Anlayacağınız kucak açmadığı yoktur.
Ezogelin çorbası:Türk mutfağının en lezzetli ve şifalı çorbalarından birini bize kazandırdığı için tüm selamlarımız Ezo Gelin’e.
Borsch çorbası:Biz kış ayları yaklaşırken hazırlanıyoruz kış çorbalarına. Peki bizim soğuğumuz Rusya’nın yanında nedir? Bir mercimek tanesi. O zaman bu kez onlara kulak verelim.
Haber:Haber Merkezi