DOLAR 32,3832 % -0.13
EURO 34,6825 % -0.36
GRAM ALTIN 2.403,52 % -1,30
ÇEYREK A. 3.929,75 % -1,30
BITCOIN 61.308,84 -1.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden büyük başarı

Son Güncelleme :

12 Mayıs 2020 - 10:41

/ 518 views kez okundu.
reklam
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden büyük başarı
reklam

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Nature Indexin 2019 yılında yayımlanan makalelerin dizinlediği sıralamalarda, “Türkiye Üniversiteleri Sıralamasında” 25. sırada yer alarak başarı gösterdi.

Ayrıca Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Batı Asya ülkeleri sıralamasında 53. ve Dünya sıralamasında ise 419. sırada yer aldı.

Dünyanın en saygın akademik indekslerinin başında gelen Nature Indeks, üniversitelerin yaptığı bilimsel araştırmaların metriğini tutmakta ve yaptığı ölçümler üzerinden dünya çapında sıralamalar yapmaktadır. Bu indekse göre üniversiteler ve bilim kurumları o yıl boyunca bünyelerindeki akademisyenlerin yaptıkları bilimsel yayın ve araştırmalarına göre sıralanmaktadır. Nature Index kurumsal araştırma performansının bir göstergesidir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent; “Dünyanın en prestijli dergilerine sahip olan Nature Index, içinde dünya çapında etki değerine en fazla sahip olan 82 bilimsel dergide yayınlanan makalelerin tarandığı bir indekstir. Bu Nature Indexte 2019 yılında yapılan sıralamada, Üniversitemiz araştırmacıları tarafından yayınlanan 6 bilimsel makale ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Türkiye genelindeki üniversiteler sıralamasında 25. sırada yer almıştır. Üniversitemiz tarafından yayınlanan bu 6 makalenin 5 tanesi Fizik Bölümünden ve 1 tanesi ise Biyoloji Bölümünden olmak üzere hepsi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Batı Asya ülkeleri sıralamasında 53. ve Dünya genelinde ise 419. sırada yer almıştır” dedi.

Haber: Haber Merkezi

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.