Erzincan ve çevresinde ilkbahar aylarında yaylaya çıkan ve yaz sonuna kadar yaylada kalan yaylacılar çoğu ihtiyaçlarını buruda karşılıyorlar. Dağların zirvelerinde yapılan sac ekmeklerine ise doyum olmuyor.
İlkbahar aylarında yaylaya çıkarak yaz sonuna kadar yüksek rakımlı bölgelerde hayvanlarını besleyen yaylacılar, birçok ihtiyacını burada karşılıyorlar. Kurdukları çadırlarda barınan yaylacılar hayvanlarıyla uğraşırken, bayanlar da bir araya gelerek yemek ihtiyaçlarını gidermek amacıyla sac ekmeği yapıyorlar.
Açılan hamurlar sacların üzerinde pişirilerek ekmek haline getiriliyor. Fazla miktarda yapılan sac ekmekleri uzun süre yaylacıların ekmek ihtiyacını karşılıyor.
HABER : HABER MERKEZİ