DOLAR 32,3822 % -0.13
EURO 34,7867 % -0.07
GRAM ALTIN 2.412,49 % -0,93
ÇEYREK A. 3.944,42 % -0,93
BITCOIN 61.616,50 -1.448
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

KARANTİNAYA UYMAYAN İKİ KİŞİ YAKALANDI

Son Güncelleme :

14 Eylül 2020 - 16:12

/ 1.149 views kez okundu.
reklam
KARANTİNAYA UYMAYAN İKİ KİŞİ YAKALANDI
reklam

Koronavirüs salgınının en fazla yayıldığı iller arasında yer alan Erzincan’da ilginç olaylar yaşanıyor. Kovid-19 testi pozitif çıkan ve karantinada kalması gereken kişi konakladığı pansiyondan çıkarken yakalandı. Karantinada olması gereken diğer bir kişi de bir işyerinde yakalanarak bu kişiler hakkında yasal işlem yapıldı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler sırasında Kovid-19 testi pozitif çıkan ve karantinada olmadığı belirlenen 58 yaşındaki M.D’nin kentte bir pansiyonda kaldığı bilgisine ulaştı.

M.D’yi kaldığı pansiyondan çıkarken yakalayarak Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırdı.

Karantina kuralına uymayan M.D’nin hastanedeki işlemlerin ardından Kredi Yurtlar Kurumuna  ait yurda yerleştirileceği öğrenildi. 3 bin 150 lira idari para cezası kesilen M.D. hakkında adli işlem başlatıldı.

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinada olması gerekirken bir kamu kuruluşunu haşerelere karşı ilaçlamak için Erzincan’a gelen kişi de jandarmanın dikkati sonucu yakalandı.

Ekipler, kamu kuruluşunu haşerelere karşı ilaçlamak amacıyla başka bir şehirden geldiği belirlenen A.G’nin yapılan HES kodu sorgusunda, Kovid-19 testinin pozitif olduğu ve karantinada bulunması gerektiğini tespit etti.

Sağlık ekiplerine teslim edilen A.G. zorunlu izolasyon gereği Erzincan Ulalar Piri Muhammed Bahattin Erkek Öğrenci Yurdu’na götürülerek karantinaya alındı.

Ekipler karantina kurallarını ihlal eden iki kişiye toplam 6 bin 300 idari para cezası uyguladı.

HABER: HABER MERKEZİ

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.