DOLAR 32,3926 % -0.1
EURO 34,6225 % -0.56
GRAM ALTIN 2.387,61 % -1,95
ÇEYREK A. 3.903,74 % -1,95
BITCOIN 60.133,29 -4.188
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR”

Son Güncelleme :

01 Ekim 2020 - 16:41

/ 509 views kez okundu.
reklam
“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR”
reklam

Erzincan’da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Erzincan Valiliği tarafından hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında ilgili kurumlar arasında protokol imzalandı.

Erzincan’da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ve “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında Vali Mehmet Makas başkanlığında; Milletvekili Burhan Çakır, Ziraat Bankası Erzurum Bölge yöneticisi Mahmut Şencan, proje paydaşları ve ilgili idarecilerin katılımı ile protokol imzalandı.

 

Proje kapsamında Erzincan ili ve ilçelerinde koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin ve ölçeklerinin büyütülmesi ile küçükbaş hayvan varlığının artırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, yerel koyun ırklarının artırılarak bölgesel kalkınmayı ve yerel koyun yetiştiriciliğiyle kırmızı et açığının kapatılmasına destek olunması amaçlanıyor.

 

Proje, Valilik koordinasyonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Bankası işbirliğiyle yürütülecek. Bu çerçevede projeden faydalanan üreticiler için ilçe tarım müdürlüklerince kontrol ve hayvan desteği de verilecek. Aynı zamanda üreticilerin uygun fiyatlara yem alabilmeleri ve kesime gönderecekleri erkek hayvanları uygun fiyata satabilmeleri için Valilik devrede olacak.

 

Proje dahilinde doğacak erkek hayvanların kesime gönderilerek kırmızı et üretimine katkı sağlaması ve dişi anaç hayvanların ise işletmede sürüde tutularak anaç sürüsünün büyütülmesi hedeflenmekte. Projeye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanacak başvuru formu doldurularak müracaat edilebilecek.

 

Ziraat Bankası, projeden yararlanacak üreticilere uygun şartlarda 100 bin TL’ye kadar yüzde 0 faizle 100 bin TL’yi aşan kısım için güncel faiz oranı üzerinden kredi kullandırabilecek. Bu kapsamda üreticiler damızlık koyun alımı amacıyla 7 seneye kadar vadeli yatırım kredisi ve yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullanabilecekler.

HABER: HABER MERKEZİ

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.