SON DAKİKA
hava
Google News

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE CEZA YAĞDI

Son Güncelleme :

30 Aralık 2020 - 13:11

/ 699 views kez okundu.
reklam
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE CEZA YAĞDI
reklam

Uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı. 2018 yılında Erzurum-Erzincan kara yolundaki uygulama noktasında durdurulan tırda yapılan aramada 1 ton 271 kilogram eroin ele geçirilmişti.  Olaya ilişkin 4’ü tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada, 4 sanık 30’ar yıl hapis ve 750 bin lira para cezasına çarptırıldı.

5 Aralık 2018 tarihinde Erzincan Erzurum kara yolundaki uygulama noktasında durdurulan tırın dorsesinde 1 ton 271 kilogram eroin bulunmasına ilişkin Erzincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya devam edildi. Duruşmaya 4 tutuklu sanık ve tutuksuz yargılanan 3 sanık ile avukatları katıldı.

Pandemi kuralları dâhilinde ve yoğun güvenlik önlemleri arasında görülen davada Cumhuriyet savcısı, önceki duruşmadaki mütalaasını yenileyerek tüm sanıkların uyuşturucu veya uyarıcı ticareti yapma veya sağlama” suçundan ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutukluların mevcut halinin devamına karar verilmesini istedi.

Son sözleri sorulan sanıklar, tahliye ve beraatlarını talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, 4 sanığı “uyuşturucu veya uyarıcı madde ithal etmek” suçundan ayrı ayrı 30’ar yıl hapis ile 750 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Heyet, ayrıca sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz yargılanan 4 sanık ise beraat etti.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.