DOLAR 32,3832 % -0.13
EURO 34,6825 % -0.36
GRAM ALTIN 2.403,52 % -1,30
ÇEYREK A. 3.929,75 % -1,30
BITCOIN 61.308,84 -1.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

SULAMA MOTORU ARIZALANDI TARLALAR KURUYOR

Son Güncelleme :

19 Mayıs 2021 - 16:59

/ 991 views kez okundu.
reklam
SULAMA MOTORU ARIZALANDI TARLALAR KURUYOR
reklam

Erzincan’da tarlalarını eken çiftçiler kuraklıkla karşı karşıya kaldı. Sulama Pompalarındaki motor arızasından dolayı yaklaşık bir aydır ekili arazilerini sulayamayan çiftçiler mağdur oldu. Ulalar Beldesi eski Belediye Başkanı Paşa Dağ il yöneticilerinin konuyla ilgilenmesini ve yaşanan sorunun giderilmesini istedi.

Erzincan’da tarlalarını eken çiftçiler kuraklıkla karşı karşıya kaldı. Sulama Pompalarındaki motor arızasından dolayı yaklaşık bir aydır ekili arazilerini sulayamayan çiftçiler mağdur oldu. Ulalar Beldesi eski Belediye Başkanı Paşa Dağ il yöneticilerinin konuyla ilgilenmesini ve yaşanan sorunun giderilmesini istedi. Dağ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“İlimizde Sulama Birliği diye bir kuruluş vardır. Sulama Birliği senelerdir milleti sömürdü. Milletin parasını aldı ve doğru dürüst parasını suya yatırmadı. Elektrik parası kesildi derken sulama yapılmadı. Sonuçta özel idareye valilik el attı. Valilikte bu sene, geçende suyu kestiler. Dediler ki; “Motorlarımız arızalanmış.” E yaptırın motorlarınızı. “Hemen yaptırabilir miyiz? Hemen yapılır mı?” Devlet aciz olamaz. Devletin her gücü vardır. Devlet istediği zaman o Fırat’ı çevirir Erzincan’a çıkarır ama devletin başındaki adam adam olursa.

Şimdi yaz gelmiş, bir aydır suyu kesmişler, arazi sulanmıyor. Bundan sonra mevsimi geçince araziye su versen ne önemi var.  Güneydoğu’da kıtlık kopmuş. Ekinler kurumuş. Orası susuz arazi. Bizim burada da aynı kefeye memlekette inan ki büyük bir sıkıntı olur. Saman çıkar çıkar 2000 liraya. Fırat akıyor biz bakıyoruz ne hikmetse.

Beni dün İl Genel Kurul Başkanı aradı Bekir Yıldız. Dedi ki; “Sen yazı yazmışsın, Facebook’ta paylaşmışsın.” Evet dedim. “Ne yapalım motorlar arızalandı.” E yaptırın, yeni motorlar alın kardeşim! Yedek motor alın oraya kardeşim!

İkide bir çiftçiyi tehdit ediyorsunuz, aba altında sopa gösteriyorsunuz; “Paranızı verin sizi icraya veririm ödemezseniz.” Türkiye’nin hali görülüyor. Bu pandemi dolayısıyla millet çalıştı mı? Para kazanabildi mi? Herif içeri tıkıldı, dışarı çıkamadı. Tarlasına bakamadı. Şehre gelemedi. Çalışamadı. Yani şu anda çiftçinin durumu kötü. Bir an önce sulama suyu verilmeli. Gece-gündüz hiç durmadan verilmeli ve sulama yapılmalıdır. Eğer bir kaç gün daha arazi sulanmazsa arazi biter.

Artık bundan sonra adam rahmetli olduktan sonra serum bağla, öldü gitti. Aynı ona benzer. Devlet bir an önce bu işi çözmeli. Çözmezse çiftçinin hali perişan. Çiftçi perişan olunca da bunun etkisi herkese sirayet eder. Ekonomide allak bullak olur, hükümette allak bullak olur, piyasa allak bullak olur. Çiftçi ekonomiyi güçlendirir. Pancarı, buğdayı, arpası, yemi samanı. Hayvanını besler, süt çıkarır peynir yapar satar. Eğer böyle giderse Sulama Birliği şu anda derdimize çare olamaz.

Sular boşa akıyor.

Fırat boşa akıyor.

Tarlalar kuruyor.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.