SON DAKİKA
hava
Google News

EBYÜ BASIN ÇALIŞANLARININ GÜNÜNÜ KUTLADI

Son Güncelleme :

10 Ocak 2022 - 13:35

/ 307 views kez okundu.
reklam
EBYÜ BASIN ÇALIŞANLARININ GÜNÜNÜ KUTLADI
reklam

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Akın Levent Erzincan’da görev yapan Gazetecilerle bir Üniversite Yerleşkesinde bir araya geldi. Basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutlayan Levent Üniversite’nin gelişimi hakkında bilgi verdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Akın Levent Erzincan’da görev yapan Gazetecilerle bir Üniversite Yerleşkesinde bir araya geldi. Rektör Levent’in ev sahipliği yaptığı programa Üniversite Yönetimi, EGC Başkanı Muzaffer Koşan ve Erzincan’da görev yapan basın kuruluşu temsilcileri katıldı.

 Programda konuşan Rektör Levent basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Rektör Levent; “Gazetecilerin yürüttüğü çalışmaların zor olduğunu, 7/24 ve zor şartlar altında çalıştığınızı, bizler için gece gündüz demeden haber toplamak için çalıştığınızı biliyoruz. Onun için siz çalışan gazetecilere ben üniversitemiz adına, şehrimiz adına, ülkemiz adına teşekkür ediyorum. 10 Ocak Gazeteciler günü Türkiye’nin gazetecilere verdiği önemi gösteriyor. Tabii ki gazetecilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, buna benzer gazetecilerin problemleriyle alakalı dertlerinin, sıkıntılarının dile getirilmesi gerektiği bir gün olarak değerlendiriyorum. Ancak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe yeterince önem verilmediği kanaatindeyim. Çünkü medya bizim yüzümüz. Medya bizi aydınlatıyor. Birçok olayı biz medya vasıtasıyla görüyoruz. Ülkemizi, şehrimizi, yakın çevremizi, yan sokakta olan olayları bile biz medya aracılığıyla görüyoruz. Bu yüzden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü biz son derece önemsiyoruz. Bu günün daha güzel bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği kanısındayız. Bu vesileyle ben Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Hep birlikte daha güzel günlerde olmak gayesiyle hepinize üniversitemize hoş geldiniz demek istiyorum.” İfadelerine yer verdi. Ardından Üniversite’nin öğrenci sayısının 24 bine ulaştığını ifade eden Levent, EBYÜ’nün her alanda gelişme kaydettiğini ve sayılı üniversiteler arasına girdiğini söyledi.

Ardından EBYÜ’nün tüm yönlerden tanıtımının konu edildiği slayt gösterisi sunuldu.

Rektör Levent konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Üniversitemiz 9 bin 876 Önlisans, 12 bin 696 Lisans, bin 171 Yüksek Lisans ve 237 doktora olmak üzere 23 bin 980 öğrenciye eğitim hizmeti vermektedir. Akademik ve idari personel açısından bakıldığında 87 Profesör, 131 Doçent, 330 Doktor Öğretim Üyesi, 222 Öğretim Görevlisi, 318 Araştırma Görevlisi, 8 Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanı, 1096 Akademik Personel, 338 İdari Personel ve 226 Daimi işçi görev almaktadır. 2020-2021 bahar dönemindeki tüm dersler uzaktan öğretim ile verilmiş olup, 2021-2022 güz dönemdeki derslerin ise ortalama % 40 kadarı uzaktan öğretim ile verilirken, geri kalan kısmı yüz yüze veya hibrit öğretim yöntemleri ile yürütülmüştür. Üniversitemize YKS ikinci Ek Yerleştirme sonuçlarına göre yerleşen öğrencilerimizle birlikte; Üniversitemiz Lisans programlarında doluluk oranı %75 iken, ön lisans programlarında doluluk oranı %91 olmuş ve toplam öğrenci sayısında %83.94’lük bir doluluk oranına ulaşılmıştır.

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi mezunları Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavında Türkiye’de toplam 121 Hukuk Fakültesi içinde 20. sırada kazanma başarısı göstermiştir. KPSS Alan Sınavlarında ise 172 üniversite arasında 54. sırada kazanma başarısı göstermiştir. Son 3 yıl içerisinde; dış kaynaklı fonlar tarafından (17 TÜBİTAK, 1 DAP, 1 TANAP, 4 AB, 1 CERN) 24 ve Üniversitemiz Bilimsel Araştırmalar Proje Koordinasyon Birimi tarafından ise 103 olmak üzere toplamda 127 proje desteği sağlanmıştır. Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (EBYÜ-TTOUAM) kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştır. EBYÜ-TTOUAM bünyesinde Erzincan TTO Anonim Şirketi (ETTO) isimli üniversite ve sanayi arasında bir ara yüz olacak bir birim oluşturulmuştur. Erzincan’da Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) projesi için ilk imzalar atılmıştır. Bu kapsamdaki çalışmalar EBYÜ tarafından yürütülmektedir.

Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), ‘Dünya Üniversite Sıralaması 2022’ sonuçlarına göre; 99 ülke ve toplam 1662 üniversitenin yer aldığı ve Türkiye’den sadece 54 üniversitenin değerlendirilmeye alındığı sıralamada 20. sırada yer alma başarısını göstermiştir. URAP’a göre üniversitemizin son 3 yılda akademik performansında Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında önemli bir ivme kaydetmiştir. Dünya üniversitelerinin sıralama verilerini araştıran kuruşlardan alınan son bilgilere göre URAP 2445, CWUR 1348, SCIMAGO 772, USNEWS 971, WEBOMETRICS 3327’dir. Akademik performansa dayalı sayısal verilere göre değerlendirilen Dünya Üniversiteleri sıralamasında yer alan 203 Türk Üniversiteleri arasında ise  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 44. sırada yer almıştır.

Akademisyenlerimiz Türkiye’de en çok atıf yapılan 10 bin akademisyen sıralamasında yer aldı

212 ülke ve 14.110 üniversitedeki 712.000 akademisyenden oluşan listede yer alan Türkiye adresli Üniversite ve kurumlardaki en çok atıf alan ve en yüksek H indeksine sahip ilk 10.000 akademisyeni gösteren listeye göre; Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi genel sıralamada 199 üniversite arasından 92; Devlet üniversiteleri sıralamasında 125 üniversite arasından 64; 2000 yılından sonra kurulan 115 üniversite arasından ise 36. sıra da yer aldı.

Üniversitemiz, Erasmus, Mevlâna ve Farabi programları ile Türkiye ve dünya genelindeki üniversitelerle yaptığı anlaşmalar doğrultusunda öğrencilerimize önemli yurt dışı eğitim imkanları sunmaktadır. Bu kapsamda Üniversitemiz;  20 ülkeden 103 üniversite ile Erasmus değişim anlaşmaları, 14 ülkeden 42 üniversite ile Uluslararası İkili İşbirlikleri, 8 ülkeden 22 üniversite ile Mevlâna Programı ve 90 üniversite ile Farabi Programı anlaşmaları yapmıştır.

Üniversitemiz ile Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Arasında “Akademik İş Birliği” ve “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi İş Birliği” Protokolü İmzalandı.

2019 yılında 142 olan uluslararası öğrenci sayımız, 2020 yılında 418 ve 2021 yılında da 509 olarak gerçekleşmiştir.

2021 yılı sonu itibariyle de 36 farklı ülkeden olan uluslararası öğrenci sayımız toplamda 1007’e yükselmiştir.

İdari birimler için yapılan değerlendirme sonrası TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesinin geçerliliğinin devamına karar verilmiştir.

Akademik birimlerin de bu sisteme geçmesi ve böylece sistemin tüm birimlerde uygulanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Üniversitemiz YÖKAK Dış Değerlendirme sürecine alınmış olup, akreditasyona gidilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda; Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik Programı için başvuru yapılırken, Eğitim Fakültesinden ise 4 bölüm için Ocak ayı içerisinde başvuru yapacaktır.

Dış paydaşların üniversitemizin gelişimine katkı sağlamaya yönelik görüş ve önerilerini değerlendirmek üzere Danışma Kurulu oluşturulmuştur. Danışma Kurulu; vali, belediye başkanı, resmi kurumların yöneticileri, ilimizdeki ve il dışındaki Erzincanlı iş insanları,  çeşitli dernek ve cemiyet başkanları olmak üzere 38 kişiden oluşmaktadır.

Öğrencilerimizin iletişim süreçlerinin sağlıklı bir yapıya kavuşması amacıyla ALO Öğrenci hattı ve Rektörlük İletişim Merkezi (RİMER)  oluşturulmuştur.

Mühendislik Fakültesi  Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olarak isim değiştirirken, BESYO ise  Spor Bilimleri Fakültesi olmuştur.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ile Gıda ve Tarımsal Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur.

Deprem Teknolojileri Enstitüsü ile İpek Yolu-Avrasya Stratejik Araştırmaları Enstitüsü için YÖK’e başvuru dosyası iletilmiştir.

Üniversitemize sürekli gelir kaynağı sağlaması amacıyla, EKEV ve Üniversite Vakfı tarafından ortaklaşa yaptırılacak Yaşam Merkezi olarak planlanan bina için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Coğrafya doktora programı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi doktora programı, Yapay Zeka ve Robotik yüksek lisans programı, Hemşirelik Esasları yüksek lisans programı, Farmasötik Kimya yüksek lisans programı, Diş Protez Teknolojisi, Fizyoterapi ve Ameliyathane Hizmetleri Önlisans Programları açılmıştır.

Üniversitemiz doğunun en büyük üniversite kütüphanesine sahiptir. Kütüphanemizde 126 bin 381 basını kitap, 15 bin 038 e-kitap, 141 bin 419 yayın, 29 çalışma salonu ve 3 Engelli Öğrenci Çalışma Salonu yer almaktadır.

AR-GE” ve “Yeni Nesil Eğitim” konularının görüşüldüğü Anadolu Üniversiteleri Birliği (AUB) toplantısı,  12 üniversite rektörleri ile birlikte Üniversitemizde gerçekleştirilmiştir.

2021 yılının Üniversitemizin kuruluşunun 15. yılı olması nedeniyle 15.Yıl Etkinlikleri kapsamında çok sayıda sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemize ait sosyal medya hesapları @EBYU2006 adı altında tek çatıda toplandığı ve etkin olarak kullanılmaya başlandığı için takipçi sayılarımızda önemli artış gözlenmiştir.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.