Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programları (KKYDP) kapsamında tarımsal alet ve makinelere %50 destek verilecek. Destek başvuruları için son gün 21 Ocak 2022.
Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programları (KKYDP) kapsamında tarımsal alet ve makinelere %50 destek verilecek. Destek başvuruları için son gün 21 Ocak 2022 olarak açıklandı.
Kırsal Kalkınma destekleri kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2020/24-25 sayılı tebliğler kapsamında %50 hibe desteği sağlanıyor.
Kırsal alanlarda yapılacak yatırımlar için 1/1/2021-31/12/2025 tarihleri arasında gerçek ve tüzel kişilerin tarıma dayalı ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımlarında alınacak makine ekipman için %50 hibe desteğinin yanında TKDK tarafından 302-6 Makine parkları tedbir koduyla tarım makine alımlarına %65’e varan hibe destekleri 2022 yılında da sağlanmaya devam ediyor.
Ayrıca küçükbaş ve küçükbaş hayvancılık desteklenmesine dair Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamında makine alet ve ekipman alımlarına %50 hibe desteği veriliyor.
Bu yıl yüzde 50 hibe desteği verilecek makine ve ekipmanlar şunlar:
1-Anıza doğrudan ekim makinesi,
2-Arıcılık makine ve ekipmanı,
3- Balıkçı gemilerinde soğuk depo,
4- Balya makinesi,
5-Bahçe traktörü,
6- Biçerbağlar,
7- Biçerdöver ürün hasadında kullanılan verim ölçer kiti
8-Canlı balık nakil tankı,
9- Çayır biçme makinesi,
10- Çeltik fide dikim makinesi,
11- Çiftlik gübresi dağıtma makinesi,
12-Dal parçalama makinesi,
13-Diskli tırmık,
14- Dip kazan
15-El traktörü,
16-Fındık toplama makinesi,
17-Fındık, mısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri,
18-File sisteminin kurulması
19-Güneş kolektörü,
20- Kimyevi gübre dağıtma makinesi,
21-Mibzer,
22-Mini yükleyici
23-Motorlu tırpan,
24-Pamuk toplama makinesi,
25-Pancar söküm makinesi,
26-Patates söküm makinesi,
27-Pülverizatör,
28-Sap parçalama makinesi,
29-Sap toplamalı saman makinesi,
30-Silaj makinesi,
31-Sıra arası çapa makinesi
32-Su ürünlerinde buzlama makinesi,
33-Su ürünleri için kuluçka dolabı,
34- Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı,
35- Süt analiz cihazı,
36- Tambur filtre,
37- Taş toplama makinesi,
38- Tarım römorkları,
39- Toprak frezesi,
40- Yem hazırlama makinesi,
41- Zeytin hasat makinesi.
Hibeye Kimler Başvurabilir?
Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine ve Bakanlığın diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmak şartıyla; her bir mal grubu için gerçek ve tüzel kişiler, 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri başvurarak bu destekten yararlanabilir. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişiler 41 makine ve ekipmandan sadece birisi için başvuru yapabilir. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar başvuru yapamazlar. Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar bu Tebliğ kapsamında, aynı yatırım konusunda başvuru yapamazlar. Başvuru tekliflerinde, proje sahipleri kendi paylarına düşen ve hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’si oranındaki katkı payını kendi temin etmekle yükümlü ve sorumludurlar. Mal alım tutarının hibe desteği kısmı, kamu kaynakları kullanılarak karşılandığı için gerçek ve tüzel kişiler tarafından sağlanması gereken katkı payının finansmanında kamu kaynakları kullanılamaz.