SON DAKİKA
hava
Google News

‘KOŞABİLİYORKEN KOŞ’ PROJESİ

Son Güncelleme :

25 Şubat 2022 - 9:19

/ 1.471 views kez okundu.
reklam
‘KOŞABİLİYORKEN KOŞ’ PROJESİ
reklam

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından vatandaşların sağlıklı ve bilinçli spor yapmaları amacıyla hayata geçirilen ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi Erzincan Demirkent Sporcu Fabrikasında uygulanmaya başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların sağlıklı ve bilinçli spor yapmaları amacıyla hayata geçirilen ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi Erzincan Demirkent Sporcu Fabrikasında uygulanmaya başlandı. Proje ile ülkenin tüm illerinde farklı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Spor kültürünün yaygınlaştırılması, vatandaşlara sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında hayata geçirilen ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi 2018 yılında Türkiye’nin 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün örnek çalışmalarıyla 7’den 77’ye vatandaşa spor yapma imkanı veren projenin yeni dönem çalışmaları 81 ilde eş zamanlı olarak devam edecek.

Spor Genel Müdürlüğü ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi ile İl ve ilçelerde belirlenen koordinatörler sorumluluğunda bağlı il ve ilçe müdürlüklerinin yanı sıra, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlar kullanılarak, her yaş kategorisinden vatandaşlarımıza ücretsiz spor yapma imkanı sağlanıyor.

Proje kapsamında engelli vatandaşlar özgürce spor yapabilmenin yanı sıra tüm katılımcılar, spor yapabilmek için kendilerine sağlanan her türlü imkândan ücretsiz faydalanacak. Türkiye’nin tüm il ve ilçelerini kapsayan proje 3 ayrı uygulamadan oluşurken, Proje, spor alanlarında bilinçli spor yapmak, boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarında eğitim verilmesi ve sağlık taraması bölümlerinden oluşuyor.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.