SON DAKİKA
hava
Google News

DEPREM SİMÜLASYON TIRI ERZİNCAN’DA

Son Güncelleme :

15 Mart 2022 - 10:14

/ 297 views kez okundu.
reklam
DEPREM SİMÜLASYON TIRI ERZİNCAN’DA
reklam

13 Mart 1992 Erzincan Depreminin 30. Yıldönümünde AFAD Deprem Simülasyon Tırı Erzincan’a geldi. Tırda depremler hakkında bilgi verilerek 6.6 büyüklüğündeki Erzincan Depreminin simülasyonu bire bir yaşatıldı.

2022 Afet Tatbikat Yılı olması ve 13 Mart 1992 Erzincan Depreminin 30. Yıldönümü nedeniyle AFAD Deprem Simülasyon Tırı Erzincan Ordu Caddesi üzerinde bulunan Saat Kulesi önünde konuşlandırıldı. Vatandaşlar AFAD yetkililerinden Deprem Afeti hakkında bilgi alarak 6.6 büyüklüğündeki Erzincan Depreminin simülasyonunu bire bir yaşadılar.

Deprem Simülasyon Tırı’nda incelemede bulunarak yetkililerden bilgi alan Erzincan Valisi Mehmet Makas, burada yaptığı açıklamada; afet bilincini geliştirmek için depremlere karşı nasıl hazırlıklı olunacağını göstermek, deprem sırasında yapılması gerekenler eğitmenler tarafından uygulamalı olarak anlatılıp, Deprem Simülasyon tırında vatandaşlara deprem deneyiminin yaşatıldığını belirtti.

AFAD yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler, 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen 6.6 büyüklüğünde ki Erzincan Depremini, Simülasyon Tırında bire bir yaşadılar.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.