SON DAKİKA
hava
Google News

KEMALİYE CITTASLOW’A DÂHİL OLDU

Son Güncelleme :

30 Mart 2022 - 11:29

/ 283 views kez okundu.
reklam
KEMALİYE CITTASLOW’A DÂHİL OLDU
reklam

Yüksek turizm potansiyeli ve dört farklı cazibe noktası ile Kemaliye’nin UNESCO Dünya Mirası listesine alınması proje çalışmasında önemli bir aşamaya gelindi. Kemaliye Belediyesi tarafından hazırlanan dosya merkezi İtalya’da bulunan Sakin Şehirler Birliği CITTASLOW tarafından kabul edildi.

Yüksek turizm potansiyeli ve dört farklı cazibe noktası ile Kemaliye’nin UNESCO Dünya Mirası listesine alınması proje çalışmasında önemli bir aşamaya gelindi. Kemaliye Belediyesi tarafından hazırlanan dosya merkezi İtalya’da bulunan Sakin Şehirler Birliği CITTASLOW tarafından kabul edildi. Uzun bir süredir konu hakkında pek çok görüşmenin yapıldığı konu hakkında CITTASLOW koordinatörlüğü tarafından ziyaret ve incelemeler yapılmıştı. Yetkililer Kemaliye’ye gelip burada bulunan Turizm ofisi, UNESCO birimi, ÇEKÜL Bürosu, KEMAV Bürosu, Kooperatifler, esnaf ve vatandaşlardan bilgi alışverişinde bulunmuştu. Gelinen bu aşamada önemli bir yol kat edildiğine vurgu yapan Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman konu hakkında şu ifadelere yer verdi; “30 Nisan 2021 tarihinde Unesco dünya kültür mirası geçici listesine giren ilçemiz hem doğal hem de kültürel kriterleri ile dünyanın ender kentlerinden biridir. Uluslararası sakin şehirler ağına girmek üzere yaptığımız başvuru ve hazırladığımız dosya yapılan toplantıda kabul görmüş ve Cittaslow ağına alınmıştır. Kemaliye 30 ülkeden 281 kentin bulunduğu ağa dâhil olmuş ve uluslararası bir tescili daha kazanmıştır.

Cittaslow’un amacı, dünyada kendi kimliğini koruyan, yıkıcı ve tehlikeli küresel çalkantılardan kendini koruyarak gelecek vizyonu oluşturan kentleri bir araya getirmek dünyaya örnek sunmaktır. Bu özel kentler yönetilirken doğal değerlerine, gelenek ve göreneklerine, yerel mimarisine, yemeklerine, müziğine, zanaat ve esnafına sahip çıkmasına, birliğin üye kentleri için kabul edilen kriterler vasıtasıyla sağlanması hedeflenmektedir. Dünyada sadece belirli kriterleri sağlayan özel yerler bu ağa katılabilir.

Kemaliye’mizin Cittaslow’a girmesi ile tüm dünyada tanınan 281 kent Türkiye’den 21 kent ile beraber ilgi odağı olacak, bilgilendirme, planlama ve çeşitli etkinlikler planlanacaktır.

Kemaliye’miz Cittaslow kentleri içerisinde katkı sağlayacak ve dünyada daha çok tanınan bilinen ve ziyaret edilen bir şehir olacaktır.”

Kemaliye Belediyesi ve Kemaliye Kaymakamlığı tarafından doğal ve tarihi güzelliğiyle uluslararası alanda da yerini alması amacıyla birçok projeyi hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kemaliye-Eğin sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projeleri kapsamında iş yerleri ve evler mimari yapıya uygun olarak yapılandırılıyor.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.