SON DAKİKA
hava
Google News

AİLE HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Son Güncelleme :

17 Mayıs 2022 - 12:43

/ 378 views kez okundu.
reklam
AİLE HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI
reklam

Aile Haftası Erzincan’da coşkuyla kutlandı. 15-21 Mayıs tarihleri arası kutlanan Aile Haftası nedeniyle tüm kesimlerin katılımıyla yürüyüş düzenlendi ve Cumhuriyet Meydanında etkinlikler düzenlendi.

15-21 Mayıs Aile Haftası nedeniyle 81 ilde eş zamanlı olarak yürüyüş ve şenlik programları düzenlendi. Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında Ordu Caddesi Saat Kulesinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş etkinliği düzenlendi. Erzincan’da bulunan çok sayıda dernek ve kulübün katılım sağladığı organizasyona Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü psikolog, danışman ve gönüllü temsilcileri, Yeşilay Erzincan Şubesi, Erzincan Gönüllü Gençleri, İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, gençler, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

Temsilcilikler tarafından stantların açıldığı Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara broşür dağıtılarak bilgilendirme çalışması yürütüldü. Etkinlikte ayrıca küçük çocuklara yönelik eğlendirici çalışmalar yapıldı.

Yüz boyama, palyaço vb. çeşitli oyunlarla birlikte gençler çalınan müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Yeşilay Erzincan Şubesi Başkanı Bilal Selçuk Aile haftası kutlamaları kapsamında “Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzincan Şubesi” olarak stant açtıklarını ve vatandaşlara Yeşilay hakkında bilgi verdiklerini dile getirdi

Erzincan Gönüllü Gençler Derneği ise etkinlikte yer alarak çocuklara yönelik faaliyetlerde bulundu.

Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından açılan stantta ise Koruyucu Aile Hizmetleri, Çocuk Hakları Komitesi ve Evlat Edinme Hizmetleri ile ilgili tanıtım çalışmaları yapıldı. Burada konuşan Koruyucu Aile Hizmetleri biriminden Psikolog Melek Oktay 25-65 yaş arası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese Koruyucu Ailelik ve Evlat Edinme hakkında bilgilendirme çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı bir kararla 15 Mayıs “Uluslararası Aile Günü” ilan edilmiş ve 1994 yılından bu yana tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaktadır. Ayrıca bu günün düzenlendiği hafta olan 15-21 Mayıs, Aile Haftası olarak kabul edilmiştir. Bakanlığımızın temel yaklaşımı ve il Müdürlüğümüzün çalışmalarının temeli, mutlu bireylerden oluşan uyumlu ve huzurlu bir aile birliği sağlamak ve bu birliği güçlendirmekle birlikte sosyal riskleri önleyici bir yaklaşımla sosyal hizmetleri geliştirmek ve uygulamaktır. Bu çalışma düsturu ile Aile Haftası kapsamında 81 ilde eş zamanlı planlanan #BizBüyükBirAileyiz temalı Aile Haftası Yürüyüşümüz 17 Mayıs saat 10.00’da gerçekleştirilmiştir. Yürüşün bitiş noktası olan ilimiz Dörtyol Cumhuriyet Meydanında İl Müdürlüğümüze ve ilimizdeki STK’lara ait stantlar kurulmuş, bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca müzik eşliğinde gerçekleştirilen eğlencelerle Aile Haftası bir şenlik coşkusu ile kutlanmıştır.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.