SON DAKİKA
hava
Google News

ERTEN, ‘SULAMA MİKTARININ ARTIRILMASINA’ DİKKAT ÇEKTİ

Son Güncelleme :

07 Haziran 2022 - 17:39

/ 410 views kez okundu.
reklam
ERTEN, ‘SULAMA MİKTARININ ARTIRILMASINA’ DİKKAT ÇEKTİ
reklam

Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, havaların ısınmasıyla birlikte sebze ve meyve gibi ürünlerde sulamanın artırılmasının önemi hakkında açıklamalarda bulunarak sulamanın doğru yapılmasının önemine dikkat çekti.

Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, havaların ısınmasıyla birlikte sebze ve meyve gibi ürünlerde sulamanın artırılmasının önemi hakkında açıklamalarda bulunarak sulamanın doğru yapılmasının önemine dikkat çekti. Erzincan’da yaz aylarının sıcak günlerin yaşanmasıyla birlikte,  sebze ve meyve gibi ürünlerinde su isteği artamaya başladı. Hafta da bir su ihtiyacı olan ürünlerin 3 günde bir yapılmasının zamanını geldiğini dile getiren Erten, kavun ve karpuz da ise şeker oranın dengesi için de sulamanın doğru yapılması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, sulamanın ürünler için önemli olduğunu dile getirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Havaların çok ciddi ısınmasıyla ve gece, gündüz sıcaklık farkının artmasıyla sulama miktarını arttırmamız gerekiyor. Ürünlerimizde bir hafta yaptığımız sulamalarımızı biraz daha indireceğiz. Özellikle domates, biber, patlıcan sulamalarımızı mümkünse 3 günde bir, salatalığa her akşam, sebze grubunun diğer grupları olan karpuz, kavun grubunda da sulamayı arttırmalıyız ama dikkatli vererek de ürünlerdeki şeker oranının lezzetini azaltacaktır. Kavun ve karpuz da sulamayı minimum alırken diğer ürünlerde arttırarak ürünlerimizin sulamasını bu şekilde yapmalıyız.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.