SON DAKİKA
hava
Google News

TARIMSAL ARAŞTIRMALAR ALANINDA İKİ FARKLI ÇAĞRI AÇILIYOR

Son Güncelleme :

18 Haziran 2022 - 12:12

/ 258 views kez okundu.
reklam
TARIMSAL ARAŞTIRMALAR ALANINDA İKİ FARKLI ÇAĞRI AÇILIYOR
reklam

TÜBİTAK-TAGEM İşbirliği ile ARDEB bünyesinde Tarımsal Araştırmalar alanında iki farklı çağrı açılıyor. Bu kapsamda TÜBİTAK ile TAGEM arasında işbirliği protokolü imzalandı.

TÜBİTAK-TAGEM İşbirliği ile ARDEB bünyesinde Tarımsal Araştırmalar alanında iki farklı çağrı açılıyor. Bu kapsamda TÜBİTAK ile TAGEM arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bilindiği üzere; On Birinci Kalkınma Planı’nda “Tarımsal araştırma faaliyetlerinde kamu, üniversite, özel sektör ve sanayi arasındaki koordinasyon ve işbirliği geliştirilerek tarımsal Ar-Ge çalışmalarının etkinliği ve niteliği artırılacaktır.” ve “Öncelikli sektörlerde ihtiyaç duyulan kritik bileşenlerin, cihazların ve malzemelerin ihtiyaç makamı kamu kurumlarının eş finansmanıyla geliştirilmesi sağlanacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Bu çerçevede; Türkiye’de tarımsal Ar-Ge ve yenilik ekosistemine sunulan imkânların çıktı odaklı ve bütüncül olarak yönetilmesi amacıyla, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Söz konusu iş birliği ile “Tarımsal Araştırmalar” başlığı altında, ekosistem paydaşlarının potansiyellerinin ülkemiz gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği hedeflerine ulaşması ve Ar-Ge kaynaklarının daha etkin kullanılması amacıyla, ortak öncelikli Ar-Ge ve yenilik konuları belirlenmiş ve Üniversite-Kamu-Özel Sektör işbirliklerini hedefleyen iki farklı çağrı tasarlandı.

“1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Usul ve Esasları”na tabi olacak çağrı kapsamında; sonuç odaklı, yüksek yaygın etki potansiyeline sahip özgün temel/uygulamalı araştırma projelerinin desteklenmesi hedefleniyor.

“1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Usul ve Esasları”na tabi olacak çağrı kapsamında; çıktı odaklı, kısa süreli, ülkemizde ihtiyaç duyulan, dışa bağımlılığımızı azaltacak ve/veya ülkemizin rekabet gücünü artıracak ürün/süreç/yöntem/model geliştirme amacına yönelik yenilikçi yönü olan uygulamalı araştırma ve/veya deneysel geliştirme projeleri desteklenecek. 20 Haziran 2022 tarihi itibari ile açılacak çağrılar için son başvuru tarihi 1 Eylül 2022 olarak belirlendi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.