SON DAKİKA
hava
Google News

TÜRKİYE MENŞELİ TARIM MAKİNELERİ

Son Güncelleme :

21 Haziran 2022 - 15:18

/ 341 views kez okundu.
reklam
TÜRKİYE MENŞELİ TARIM MAKİNELERİ
reklam

Türkiye’de orman, bahçe, tarım motorları ve hayvancılık alanında kullanılan makine ve ekipmanlar üreterek sektöründe lider olma yolunda hızla ilerlemeye devam eden Barbaros Motor uluslararası alanda da sektörde adı anılan bir işletme haline geliyor. KOSGEB ile işbirliği gerçekleştiren firma ürünlerine ve işletmesine değer katmaya devam ediyor.

Türkiye’de orman, bahçe, tarım motorları ve hayvancılık alanında kullanılan makine ve ekipmanlar üreterek sektöründe lider olma yolunda hızla ilerlemeye devam eden Barbaros Motor uluslararası alanda da sektörde adı anılan bir işletme haline geliyor. KOSGEB ile işbirliği gerçekleştiren firma ürünlerine ve işletmesine değer katmaya devam ediyor. Barbaros Özer, ilk olarak 1971 yılında Özer Ticaret olarak ticaret hayatına atıldı. 1998 yılında şahıs işletmesi olarak ticaretine devam etti. İhracat kapasitesini arttırmak için 2008 yılında Barbaros Motor’u kuran Özer, bu çatı altında halen tarım aletleri ve makineleri imal ediyor. 2020 yılından itibaren Özbekistan, Chicago ve Illinois ofislerini açarak dünya pazarına giren Barbaros Özer, Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde üç ayrı fabrikada ve Gerze ilçesindeki ana fabrikada 320’ye yakın çalışanıyla üretim faaliyetlerine devam ediyor.

Geniş Ürün Yelpazesi

Barbaros Motor; çapa makineleri, yem kırma, yem ezme, ot-sap parçalama, hayvan kaşıma, ilaçlama makineleri, pülverizatörler, mobil süt sağma makineleri, çiftlik fanları, hamur yoğurma makineleri, salça-sos-meyve suyu-pekmez-şarap-dondurma yapımında destekleyici makine, tırpan başlıkları, hayvan sulukları, hayvan biberonları, tekmesavarlar, ceviz silkeleme aparatı, yemişlerin yeşil kabuğunu soyan makineler, yeşil ceviz kabuğu temizleme makineleri, yeşil fındıkkabuğu temizleme makineleri, mısır taneleme makineleri, kar küreme ve gübre sıyırma aparatları, yem taşıma arabaları, römorklar gibi birçok tarım alet ve makinesini üretme kapasitesine sahip.

İnovasyon Odaklı Ürünler

Ürün gruplarını BARBAROS, BARTECH, FARMATE, KBC, YONGJIA, TOPSO ve TRIMMY gibi markalarıyla tüketici istek ve ihtiyaçlarına sunan Barbaros Motor’un kendi imalatı olan ürünleri yem kırma makineleri, yem ezme makineleri, süt sağım makineleri, su tankerleri, römorklar, ark pullukları ve tırmıklar olarak başı çekiyor. Makine ve özel siparişlerde metal (demir, paslanmaz, alüminyum), sac, boru, profil, lazer kesim, bükme, pres, taşlama, kumlama, sıvama, kaynak yapma, şekil verme, kauçuk, silikon ve her çeşitten plastik yedek parça imalatını enjeksiyon, extruder veya şişirme yöntemiyle yaparak ayrıca yeni ürün tasarımlarında Ar-Ge ekibi ve 51 yıllık tecrübesi ile kalıp tasarım, kalıp montaj, baskı alma, Ar-Ge, Ür-Ge sorun tespit etme ve çözme veya tersine mühendislik işlemlerini de gerçekleştiriyor.

KOSGEB ile İthalattan İhracata Geçiş

Kurulduğu yıllarda müşteri talepleri doğrultusunda ithal ürünler getirerek tarım makineleri ticareti yapan Barbaros Motor, KOSGEB’in Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ve KOBİ-GEL Destek Programı sayesinde zaman içerisinde ithal ettiği ürünleri firma bünyesinde yerli imkânlarla imal eden firma konumuna geçti. İhracat için çalışmalarını hızlandırarak bu alanda kısa bir sürede dünyanın dört bir yanına 80’den fazla ülkeye ihracat yapmaya başladı. Barbaros Motor’un hedef pazarı, son dönemlerde gelişen tarımsal faaliyetleriyle ivme yakalayan Afrika ülkeleri. Bugün, 81 ilde bin 300’den fazla bayisi ve 80’in üzerinde ülkeye ihracatı bulunuyor. Sektördeki imalatçılardan biri olarak yurt içinde de etkin bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

KOSGEB Destekleri ile Ar-Ge Çalışmaları

KOSGEB ile 2011 yılında çalışmaya başlayan Barbaros Motor; Ar-Ge ve inovasyon, Endüstriyel Uygulama, KOBİ Proje, KOBİ-GEL, Genel Destek, Teknopazar ve İşletme Geliştirme destek programlarından faydalanarak işletmesine ve ürünlerine değer kattı. Özellikle Ar-Ge bilincinin oluşturulması noktasında KOSGEB’in destekleri oldukça etkili oldu. İşletme Geliştirme Destek Programı çatısı altında; Test-Analiz Desteği, Nitelikli Eleman Desteği, Tasarım Desteği, Yurt İçi Fuar Desteği ile Sınai ve Mülkiyet Hakları Desteği gibi farklı desteklerden yararlanan Barbaros Motor, KOSGEB’in ulusal yürütücüsü olduğu Avrupa İşletmeler Ağı’nın uluslararasılaştırma desteklerinden de etkin bir şekilde faydalanıyor.

Tarım makineleri imalatında marka, tasarım ve patentleri ile gelişerek büyümeyi, güncel teknolojileri kullanarak müşteri beklentilerini karşılamayı, güvenilir ürünleri geliştirmeyi ve üretmeyi kendine ilke edinerek tarım sektöründe kaliteye örnek bir kuruluş olmak için tüm gücüyle çalışıyor. İşletme, sürekli iyileştirme yaklaşımları doğrultusunda verimliliğin uluslararası düzeyde rekabet edebilecek seviyeye yükseltilmesini kalite politikası olarak hedefleyerek çalışmalarına devam ediyor.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.