DOLAR 32,3864 % -0.12
EURO 34,6238 % -0.54
GRAM ALTIN 2.389,55 % -1,87
ÇEYREK A. 3.906,91 % -1,87
BITCOIN 60.335,70 -3.912
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

“ANADOLUYUZ BİZ”

Son Güncelleme :

27 Haziran 2022 - 13:31

/ 307 views kez okundu.
reklam
“ANADOLUYUZ BİZ”
reklam

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 21 ildeki gençlerin illeri ziyaret ederek gençler arasında kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Erzincanlı gençler Gaziantep’e, Gaziantep’teki gençler ise Erzincan’a geldi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 21 ildeki gençlerin illeri ziyaret ederek gençler arasında kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Erzincanlı gençler Gaziantep’e, Gaziantep’teki gençler ise Erzincan’a geldi. 23 Haziran 2022 tarihinde Gaziantep’e giden Erzincan Gençlik Merkezi üye gençleri Gaziantep’in doğal, tarihi ve kültürel merkezlerini gezerek keyifli dakikalar yaşadı.

Proje kapsamında Erzincan’a gelen Antepli gençler ise sırasıyla Erzincan Gençlik Merkezini, Şehitlik, Ekşisu Mesire Alanı ve Terzibaba Türbesini ziyaret etti. Erzincan Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan gezi programı dâhilinde gençlere Erzincan’ın tarihi ve kültürel mirası anlatıldı. Programlarına Refahiye Dumanlı Tabiat Parkında devam eden gençler burada çevre temizliği yapan gençlerin çalışmalarına katıldı ve kuşyemliği hazırlayarak farkındalık oluşturdu. Gençler aynı zamanda burada düzenlenen çeşitli sanatsal ve sportif oyunlarla gönüllerince eğlendi.

“Anadoluyuz Biz” Projesi; 22 Eylül’de Tunceli-Afyonkarahisar buluşması ile başlayan ” Anadoluyuz Biz” projesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 21 İlden 9.000 genç 24 İli ziyaret etti. Devam eden bu proje ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine bağlı 21 İlden 15 yaş altı ve üzeri gencin ülkenin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, gençler arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması, kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik bağının güçlendirilmesi suretiyle gençlerin terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanıyor.

Proje dâhilinde gençleri gönderen Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ve Gençlik Merkezleri tarafından; Programa katılacak gençler ve rehberlik edecek danışmanlar belirleniyor, Gençlere ziyaret edilecek illerle ilgili bilgilendirmeler yapılıyor, Milli ve manevi değerleri anlatan broşür vb. dokümanlar veriliyor, Anıların aktarılmasını sağlayacak platformlar oluşturuluyor ve projenin yerel medya ile tanıtımı yapılıyor.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.