Barbunya fasulyesi Baklagiller familyasından olan Erzincan barbunya fasulyesi enerji lif ve protein kaynağıyla zeytinyağlı menülerin vazgeçilmezi organik sebze ürünlerinden biri olan bu lezzet tezgâhlarda yerini almaya başladı.
Barbunya fasulyesi Baklagiller familyasından olan Erzincan barbunya fasulyesi enerji lif ve protein kaynağıyla zeytinyağlı menülerin vazgeçilmezi organik sebze ürünlerinden biri olan bu lezzet tezgâhlarda yerini almaya başladı. Standart malzemelerle hazırlanan barbunya fasulyesinin bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanlar da ölçülü bir şekilde bu sebzeyi tüketebilir. Bu çeşide giren kuru fasulyeler düz bej rengindeki zemin üzerine kırmızı çizgili ve yahut alacalı renkte, yuvarlağa yakın oval şekilli ve genellikle büyük tanelidir. Ülkemizde en fazla kuru fasulye üretimi yapılan iller; Konya, Karaman, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Kahramanmaraş, Aksaray, Balıkesir, Gümüşhane, Kütahya ve Samsun. Bu illerin üretimi toplam üretimin %76,9’unu oluşturmaktadır. Buzlukta kurutularak konserve ve tanelerini ayırarak ta korunabilen bu muhteşem tat bir kilo etteki tüm besin değerlerine sahip Erzincan barbunya fasulyesi şimdiden 15 TL’den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor.