SON DAKİKA
hava
Google News

SED YARDIMI TOPLAMDA 328 MİLYON TL HESAPLARA YATIRILDI

Son Güncelleme :

20 Ağustos 2022 - 15:23

/ 584 views kez okundu.
reklam
SED YARDIMI TOPLAMDA 328 MİLYON TL HESAPLARA YATIRILDI
reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek’ten (SED) yararlanan çocuklar için ailelerin hesaplarına bu ay toplam 328 milyon TL yatırıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek’ten (SED) yararlanan çocuklar için ailelerin hesaplarına bu ay toplam 328 milyon TL yatırıldığını bildirdi. Bakan Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunduğunu kaydetti. Bu hizmetle ekonomik gerekçelerle aile bütünlüğünün bozulmasının önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getiren Bakan Yanık, her çocuğun yaşama en sağlıklı şekilde ailesinin yanında hazırlanabileceğine işaret etti. SED desteğiyle çocukların ailelerinin yanında büyümesini sağladıklarını belirten Bakan Yanık, SED’den yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 2.337 TL destek verildiğini kaydetti.

Bakan Yanık, “SED’den yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos 2022 ödemesi olarak toplam 328.311.460 TL yatırdık.” ifadesini kullandı.

Bakan Derya Yanık, SED hizmetinden Ağustos 2022 itibarıyla yaklaşık 146 bin çocuğun yararlandığını belirtti.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) Nedir?

 

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED); temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere, çocukların aile ortamından ayrılmadan sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlaması amacıyla yapılan nakdi ve psiko-sosyal destektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Türk ailelerine sağladığı bu destek, 2016 yılı Haziran ayından itibaren Mülteciler Derneği aracılığıyla geçici ya da uluslararası koruma altındaki bireylere sunulmaya başlanmıştır.

Kimler SED Yardımından Yararlanabilir?

Ailede çalışan birey bulunmasına rağmen ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşaması, Ailede çalışan bireyin ya da çalışabilecek durumda olan bireyin bulunmaması, Ailenin ekonomik olarak bir kriz sürecinde olması, (olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık, kaza, işten çıkarılma, iş bulamama…) Sağlanan hizmetin çocuk odaklı olması sebebiyle ailede en az 1 çocuğun bulunması, Ailede en az 1 çocuğun ve ebeveyninin veya çocuğun bakıcısı konumundaki kişinin kimliğinin bulunması gerekmektedir.

 

SED Yardımı Ne Kadar Süreyle Alınabiliyor? 

Sosyal ve ekonomik destek aylık düzenli olarak sunulabileceği gibi “Geçici Ekonomik Destek” adı altında tek seferlik olarak da sunulabilir. SED miktarı ve süresi ailedeki çocuk sayısına göre belirlenmeyip ailenin ihtiyaçlarına göre belirlenir. Bu miktar ve süre SED yönetmeliği çerçevesinde Sosyal Hizmet Merkezindeki komisyon ve aile hakkında sosyal inceleme yapan meslek elemanı tarafından belirlenir. Bir aileye en fazla 2 çocuk adına ekonomik destek sağlanır ve sağlanan bu ekonomik destek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aylık olarak ebeveynin Banka hesabına yatırılır.

Sosyal Ekonomik Destek Ne Kadar? (2022 yılı ilk 6 ay)

Bakım Tedbirli 18 yaş: 894,69 Lira, Okul Öncesi Dönemde Olan ya da Okula Devam Etmeyen Çocuk için: 1.118,3 Lira, İlköğretime (1.sınıf/8.sınıf) Giden Çocuk için: 1.677,5 Lira, Ortaöğretime (9.sınıf/12.sınıf) Giden Çocuk için: 1.789,3 Lira, Yüksek Öğretime Giden Çocuk için: 2.013,05 Lira, Geçici Ekonomik Destek 1.Kat: 2.236,7 Lira, Geçici Ekonomik Destek 2.Kat: 4.473,4 Lira, Geçici Ekonomik Destek 3.Kat: 6.710,1 Lira.

SED Yardımı Hangi Durumlarda Kesilir?

Ailenin ilk görüşme sırasında verdiği bilgiler ile kontroller sırasındaki durumun çelişmesi, dosya başlangıcında belirtilen ikamet adresinden taşınması ve bilgi vermemesi, sosyal ekonomik düzeyinin gelişme göstermesi veya çocukların okula devam etmemesi durumunda yardımda kesinti yaşanır.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.