SON DAKİKA
hava
Google News

KEMALİYE’YE CITTASLOW EN İYİ UYGULAMA ÖDÜLÜ GELDİ

Son Güncelleme :

09 Haziran 2023 - 10:26

/ 166 views kez okundu.
reklam
KEMALİYE’YE CITTASLOW EN İYİ UYGULAMA ÖDÜLÜ GELDİ
reklam

Sakin Şehirler Birliği olarak bilinen ve Merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow Ödülü Chiocciola Orange 2023 Panelinde 11 ülke ve 28 Cittaslow kendi projeleri ve girişimlerinin değerlendirmesi sonucunda Kemaliye Cittaslow En İyi Uygulama Ödülüne layık görüldü.

Sakin Şehirler Birliği olarak bilinen ve Merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow Ödülü Chiocciola Orange 2023 Panelinde 11 ülke ve 28 Cittaslow kendi projeleri ve girişimlerinin değerlendirmesi sonucunda Kemaliye Cittaslow En İyi Uygulama Ödülüne layık görüldü. 05 Haziran 2023 tarihinde Uluslararası Bilimsel Komite Koordinatörü Giuseppe Roma’nın başkanlık ettiği ve Başkan Mauro Migliorini, Genel Sekreter Pier Giorgio Oliveti ve CI Web Yöneticisi Luca Filippetti’den heyet Cittaslow Ödülü Chiocciola Orange 2023 panelinde bir araya geldi. Panelde Cittaslow Sakin Şehirler tarafından sunulan proje ve videolar incelenerek değerlendirildi. Panel sonunda yapılan değerlendirme sonucunda Kemaliye Kentsel Yaşam Politikalarının Kalitesi Ödülü olan Cittaslow En İyi Uygulamalar Ödülünü kazandığı 4 puanla elde etti. Panelde Kemaliye’nin tarihi, doğal ve fantastik coğrafyasını anlatan birbirinden özgün ve zengin görüntü videosu büyük ilgi gördü.

2022 yılında Unesco Dünya Kültür Mirası Listesine dahil olan Kemaliye hazırladıkları projelerle öncelikle Sakin Şehirler Birliği Cittaslow’a katılmıştı. Ziyaretler ve incelemelerin ardından Kemaliye uluslararası macerasına başlamış oldu. Dünyada tanınan, yüksek turizm potansiyeli ve dört farklı cazibe noktası ile önemli bir aşamaya gelen Kemaliye dünyada kendini yıkıcı ve küresel etkilerden koruyan, bir gelecek vizyonu oluşturan, değerleri, gelenek ve görenekleri, yerel mimarisi, yemeleri, müziği, zanaat ve esnaf yapılanmasıyla özel bir kent kriterlerini korumaya devam etti. Kemaliye dünyada 281 Türkiye’de ise 21 özel kentler arasında yerini almış durumda.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.